fbpx
TV 2 Sumo

20 forslag til hvordan TV 2 Sumo kan bli en mye bedre strømme-tjeneste

TV 2 satser mye på TV 2 Sumo, men enn så lenge er kundene ikke spesielt fornøyde. Jeg har 20 forslag til hvordan TV 2 kan gjøre Sumo bedre. For publikum, annonsører og TV 2.

De fleste tradisjonelle TV-kanaler (les: lineære TV-kanaler) er tilgjengelige i dag som en strømme-tjeneste. Men på samme måte som de fleste avisene tenker (eller har tenkt) papir først og internett etterpå, blir TV først og fremst laget for det lineære publikum, for så å bli tilgjengelig via strømming. Det blir ikke gode strømmetjenester av en slik tilnærming. Derfor har jeg laget en liste med 20 forslag til hvordan TV 2 Sumo kan bli en veldig god strømmetjeneste; for publikum, annonsører og for TV 2.

Stikkordene er big data, algoritmer og kunstig intelligens for å oppnå en mer personalisert brukeropplevelse.

 

Les også: Hvor godt virker algoritme-drevne anbefalinger i NRK-TV? (NRKBeta)

 

Med en slik strategi går TV-selskapene glipp av store inntekter, brukerne glipp av en personalisert brukeropplevelse, og annonsørene glipp av mulighetene til å målrette sine kommersielle budskap. Og ikke minst; annonsørene må stort sett annonsere lineært, for at annonsene deres skal bli tilgjengelig digitalt.

Må reklamere lineært for at de unge skal se det på nett

Da Telenor lanserte sitt ungdoms-abonnement Yng (uttales Young) gjorde de et stort nummer ut av de ikke skulle bruke tradisjonelle kanaler for markedsføring. 

– Ikke korrekt at Telenor droppet TV-reklame, skrev TV2-direktør Marius Høgebøl i Kampanje 14. mai. 

Han la også til;

– At Berit Svendsen og Kristin Muri Møller har hektiske dager og sånn sett ikke har full oversikt over medieplanene er fullt forståelig. Men at tv-reklame ble droppet er ikke korrekt.

Berit Svendsen er administrerende direktør i Telenor Norge, og Kristin Mur Møller er finansdirektør. Men om Telenor skulle reklamert på TV 2 Sumo, hvordan kunne de gjort det uten å reklamere først på TV 2?

TV 2 Sumo tredje sist i Norsk Kundebarometer

TV 2 Sumo deltok for første gang på Norsk Kundebarometer sin undersøkelse. Dette er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI. De har i over 20 år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Av 169 selskaper og tjenester, kom TV 2 Sumo på 167 plass. Pål Silseth, som er prosjektleder for Norsk Kundebarometer uttalte følgende om TV 2 Sumo

– Hvis Sumo skal være redningen for TV 2, så har de en stor jobb å gjøre. Merverdien står ikke i stil, og tjenesten oppleves som dårlig.

 

Les også: Nå kommer Facebook og tar TV-markedet også!

 

Slik kan TV 2 Sumo bli en god strømme-tjeneste – for alle

Utgangspunktet for en god strømmetjeneste i dag bør være at publikum får en så relevant og personlig tilpasset brukeropplevelse som overhodet mulig. For annonsørene gjelder det samme; at de får annonsert mot riktig målgruppe, og aller helst i riktig kontekst. «Right time, right place». Og for leverandøren – her TV 2 – så bør det være i deres interesse at de får utnyttet mulighetene til det fulle. Og det på tvers av alle digitale kanaler. Med deres «one size fits all» og hvor reklamen er «hard-kodet» inn i selve TV-programmet, vil varelageret lineært bli med over digitalt. Derfor må Telenor som et eksempel reklamere for Yng på TV 2 sine lineære kanaler, for at reklamen skal bli sett digitalt via TV 2 Sumo.

 

Les også: På bare ett år har TV-seingen blant de unge falt med over 30 prosent. Nå er hver tredje TV-seer over 60 år (Medier24)

 

Den tilnærmingen gjør også at TV 2 Sumo reklamerer for en dag eller et program som var aktuelt når det ble vist lineært, men som er alt annet en aktuelt for de som ser det samme programmet dager eller uker senere via TV 2 Sumo.

I TV 2 sitt tilfelle bør de ta sikte på å kunne samle inn så mye relevant data som mulig fra samtlige digitale kanaler. Fra TV 2 Sumo, til TV2.no – og de mest aktuelle sosiale medier. Det vil kunne gi merverdi for alle tre; TV 2, annonsører og publikum. Bedre økonomi for TV 2, bedre effekt for annonsørene og en bedre brukeropplevelse (og dermed økt merverdi) for publikum.

 

 

Publikum:

 

Annonsør:

 

TV 2:

 

Les også: Mediebransjen vil endres radikalt i løpet av få år

 

Mye mer som kan gjøre TV 2 Sumo enda bedre

Det er helt sikkert mye annet som kan gjøre TV 2 Sumo enda bedre. Bedre først og fremst for publikum. En bedre brukeropplevelse vil også gjøre TV 2 Sumo mer attraktivt for annonsørene. Og det som er bra for både publikum og annonsører, er bra for TV 2. En forutsetning er å slutte å tenke lineært først. I tillegg er det særs viktig at man hele tiden tenker på hvordan data og innsikt kan optimaliseres for alle formål – på tvers av alle digitale kanaler.

Har du andre forslag til hva som kan gjøre TV 2 Sumo bedre? Eller andre TV-strømmetjenester.