fbpx
tv reklame

Ikke rart vi foretrekker strømme-TV

TV 2s reklamepause var på over 10 minutter. Nesten halve reklamepausen bestod av et stillbilde som reklamerte for TV 2 Sumo. Og det mens jeg så på TV 2 via Sumo.

Verdens lengste reklamepause

For kort tid siden ble jeg «eksponert» for verdens lengste og kjedeligste reklamepause. En reklamepause som på mange måter er et glimrende eksempel på hva som er feil med dagens reklamepauser og som forklarer hvorfor det er stadig færre som ser på TV lineært.

Og for ordens skyld – TV 2 står i sin fulle rett til å kjøre reklamepauser som er så lange. Men de må ikke være så utrolig kjedelige og feilplasserte.

The Tonight Show with Jimmy Fallon

Min kone og jeg ser ofte på The Tonight Show with Jimmy Fallon på TV 2 Sumo. Og i nesten alle tilfeller når vi føler for det og ikke når TV 2 sender det. For kort tid siden var unntaket. Da så vi det lineært. Det ble en ytterst selsom opplevelse. Såpass spesielt var det at jeg tok opp hele reklamepausen på min mobil. Rett og slett fordi du sannsynligvis ikke vil tro det, så fremst du ikke ser det!

Nesten 5 minutters stillbilde av Sumo

Og hvis du ikke orker å «svi» av 10 minutter av livet ditt på å se på reklame, kan du ta en kikk på hvordan de 10 minuttene ble fordelt under.

 

Det er så mye som er feil med denne reklamepausen. Samtidig sier reklamepausen veldig mye om hvordan det står til med reklamemarkedet for TV.

Om ikke annet kan det godt være at TV 2 velger å kjøre slike reklamepauser for å «motivere» dem som ikke har begynt å abonnere på TV 2 Sumo, til å bli abonnent, slik at man aldri mer trenger å bli utsatt for tilsvarende opplevelse.