fbpx

Har du en Facebook-side MÅ du lese Facebook-Effekt 2016-rapporten

Hva fungerer og ikke på Facebook? Må du promotere postene dine? Fungerer video bedre enn bilder og lenker? Og hvor gode er norske selskaper på Facebook? Facebook-Effekt 2016 gir deg svarene!

De fleste (?) norske virksomheter har en Facebook-side. Men lykkes de? Og hva som definerer suksess avhenger av hva man ønsker å oppnå ved å være på Facebook. Mens noen bruker Facebook som en distribusjonskanal som mest av alt skal føre trafikk tilbake på egen nettside, bruker andre Facebook til kundeservice, salg, merkevare- og omdømmebygging, rekruttering og deling av kunnskap, erfaring og informasjon.

Les også: Hva er suksess på Facebook?

For å «lykkes» er det derfor viktig å ha en klar formening om hva man ønsker å oppnå. Hvilke endringer tilstedeværelsen skal føre med seg. Ståle Lindblad i Areca skriver det veldig godt i «Facebook-Effekt 2016»-rapporten:

– Den eneste fornuftige grunnen til at en virksomhet skal bruke ressurser på Facebook eller andre sosiale medier er for å øke verdiskapingen.

Ståle Lindblad i Areca har skrevet en fantastisk nyttig rapport for alle som har – eller planlegger å ha – en Facebook-side. Ståle har analysert over 210,000 Facebook-poster som norske virksomheter postet i løpet av 2016, og har dissekert ned disse postene basert på postens innhold;

Foruten å analysere i detalj forholdet mellom organisk rekkevidde (andelen av de som liker Facebook-siden som ser det du legger ut), viral rekkevidde (spredningen som kommer gjennom den organiske rekkevidden når du liker, kommenterer og deler) og betalt rekkevidde (når du promoterer/sponser en Facebook-post, så har også Ståle analysert bransjene som sådan for å se hvordan bransjene seg i mellom skiller seg ut.

– I hele januar har jeg sittet foran PCen og analysert Facebookposter. Over 210.000 poster som norske virksomheter har delt på Facebook i 2016 er analysert for å finne ut av hvilken effekt norske virksomheter fikk av sine Facebook-aktiviteter i 2016. Jeg ville finne ut av hva som virket og hva som ikke virket. / Ståle Lindblad. Areca

Les også: Hva er din SomeStatus?

Ni bransjer er analysert. Og analysen av de 210,000+ Facebook-postene i 2016 er utført via gratisverktøyet SoMeStatus, som Ståle Lindblad utviklet seg i 2015.

Facebook-Effekt 2016 oppsummert

Facebook-Effekt 2016-rapporten er på 40 sider. 40 sider spekket med detaljert innsikt om hva som fungerer (og ikke) på Facebook. Mediebedriftene poster, ikke overraskende mest. De får flest klikk, men oppnår sjeldent god rekkevidde. Restaurantene oppnår derimot god effekt, men poster veldig sjeldent. Og IT-bedriftene, som blant annet jobber med å få oss online, fremstår tilsynelatende offline selv. I alle fall på Facebook. De har den laveste frekvensen av alle bransjer som er analysert spesifikt. Derimot er det norske kjøpesentre som kommer aller dårligst ut i Facebook-Effekt 2016-rapporten. De har lav rekkevidde og scorer lavt på flere andre kriterier.

Her er 16 fakta – eller funn – fra Facebook-Effekt 2016-rapporten

 

Driver du en Facebook-side og lurer på hva som fungerer – og ikke. Med Facebook-Effekt 2016-rapporten kan du ikke bare se hva som fungerer i din egen bransje, men også i andre bransjer. Og har du ikke testet ut SoMeStatus-verktøyet som Ståle Lindblad i Areca har utviklet, bør du gjøre det nå.

 

Last ned Facebook-Effekt 2016-rapporten nå!

Alt annet er meningsløst :)