fbpx

HansPetter.info gikk skikkelig på tryne.....

Vokt dem for Malware!

HansPetter.info gikk skikkelig på tryne…..

Var det tilfeldig at bloggen min ble svartelistet av Google samme dagen som jeg feiret ett årsdagen for den? Jeg trodde først at det IKKE var det, ikke før jeg googlet selvsagt – ironisk nok – og forstod at jeg hadde blitt utsatt for et Malware-angrep.

Ondsinnet kode hadde utnyttet en svakhet i mitt WooTheeme-tema Spectrum, lagt til et par linjekoder som – hvis man besøkte bloggen min – potensielt kunne føre til at datamaskiner ble infisert med tilsvarende kode, osv, osv, osv… Malware som kunne ha som hensikt å «låne litt datakraft» for å utføre et større data-angrep mot et større selskap, eller som kun hadde som hensikt å rappe til seg viktig informasjon om hvem du er, hvem du kjenner, hvilke kredittkort du har lagt inn på datamaskinen med mer. Med andre ord – skikkelig dritt å få på PC-en sin.

Different wrapping, same shit

Innholdet på HansPetter.info er det samme, men inntil jeg får samlet krefter til å av-installere hele Spectrum-temaet og begynt på nytt, så håper jeg det går greit med hvordan HansPetter.info ser ut – enn så lenge. Målsetningen får være å rydde skikkelig opp, samtidig som jeg får på plass en ny og forbedret utgave av HansPetter.info som iPhone-app :)

Malware er problemet, ikke SPAM

Ta en kikk på bildet under – fra Senderbase.org – Cisco sin database som samler over 30 prosent av all email, på global basis:

Vi mailer ikke like mye som før – lynmeldinger, chat, Facebook, Twitter, etc – det er mange andre måter å kommunisere på. Andelen av mail som er SPAM er derimot fortsatt den samme – i prosent – ca 85 prosent, men det er stor forskjell på et mail-volum på 325 milliarder emails (HVER DAG!!!) i august 2010, og 42 milliarder året etter.

Problemene er derimot ikke borte – tvert i mot – farene og angrepene er bare flyttet over på sosiale nettverk, på mobiler, over til blogger, etc, så «vokt dem for Malware».

Les feks Malware-whitepaperet under. Det som hendte meg var ikke unikt, tvert i mot – vær forberedt, bedre enn hva jeg var. Ta backup regelmessig, hold oversikt over hva som skjer, og ikke minst – planlegg utifra at du VIL BLI ANGREPET!