fbpx

«Jeg vet ikke hvor reklamen er på vei, og jeg bryr meg ikke!»

Sjeldent har jeg hørt et mer ærlig og oppriktig foredrag. Anders Gottlieb-Nygaard fra Pocket «satt skapet på plass» under Just Marketing-konferansen.

– Jeg vet ikke hvor reklame er på vei, og jeg bryr meg ikke. Jeg bryr meg ikke som en forbruker, bransjekollega, gründer, entreprenør eller byråleder!

Omtrent slik begynte Pocket sin byråleder, Anders Gottlieb-Nygaard sitt foredrag under Just Marketing-konferansen som ble arrangert 6. september på Viktoria Kino i Oslo. Bak konferansen stod Thomas Moen fra United Influencers, og sammen med Gottlieb-Nygaard, stod fem andre foredragsholdere på scenen for å snakke om markedsføring i 2016.

Provoserende sitater som perler på en snor

I løpet av de knappe 20 minuttene Anders hadde til rådighet, kom den ene «punchlinen» etter den andre, og det var på mange måter et «oppgjør med mediebyråene» publikum var vitne til.

– Vi lever i en «jækla» interessant tid, styrt av det finansielle klimaet, hvor villigheten til å endre seg ikke er tilstede før vi må, og hvor bransjen er så navlebeskuende og introverte i jakten på gullfisker og gullhøns! Skjønner merkevarene og kundene at de blir lurt av byråene sine? 

Tar Anders Gottlieb-Nygaard hardt i? Ja, men med full rette. Jeg satt på første rad og lo så stille jeg bare kunne. For å ikke ødelegge opptaket. Men kanskje også fordi jeg følte meg litt truffet i tillegg. Har jeg vært med på «Buzz-ord-Bullshit-Bonanzaen»? Selvsagt. Har jeg kastet meg over den ene trenden etter den andre? Har jeg hentet inspirasjon og innspill fra TechCrunch og andre «sannhetsgestalter«? Selvsagt.

Hent frem kaffen, og sett av 20 minutter du også. Dette er et deilig befriende foredrag. Satt på spissen, men samtidig også veldig «spot on». Finnes det byråer som er mer opptatt av å nå egne mål, og ikke kundens? Selvsagt. Kan det hende at enkelte kreatører vet svaret på briefen før de har lest den? Selvsagt. Og er byråene flinke til å feire seg selv – i Cannes, eller på en av de utallige kåringene som blir arrangert her til lands også? Selvsagt.

Tåkelur-kandidat

Geelmuyden Kiese kårer månedens «Tåkeprat» og «Tåkelur«-pris. Jeg synes Anders Gottlieb-Nygaard fra Pocket er en sterk kandidat for «Tåkelur«-prisen i september.