fbpx

Uber gjenopptar testing av selvkjørende biler igjen

Samme dag som norske medier skriver at Uber stopper testing av førerløse biler, er Uber i gang med testing. Det har nok ikke like stor nyhetsverdi.

Mandag 27. mars kunne vi lese (via Facebook) at Uber hadde stoppet testing av førerløse biler etter en velt (skrev Aftenposten). Slik gikk det med Ubers selvkjørende bil, skrev Dagens Næringsliv samme dag.

I begge tilfeller – hvis man ikke leser saken, men nøyer seg med Facebook-posten – kan man lett få inntrykk av at Uber avslutter å teste førerløse-biler. Og i DNs tilfelle kan det se ut som feilen skyldtes den førerløse bilen.

 

Saken er mindre «dramatisk» hvis man derimot klikker seg inn på saken;

Til Sky News opplyser politiet at ulykken skjedde etter at en bil, som i utgangspunktet hadde vikeplikt, kjørte inn i siden på Ubers bil. Deretter skal en tredje bil ha blitt involvert i hendelsen. (Sitat Aftenposten)

Den førerløse bilen var altså involvert i en ulykke, men det var ikke den førerløse bilen som forårsaket ulykken, men en bil med en fører som ikke opprettholdt vikeplikten. I tillegg er ikke hendelsen så dramatisk heller for Ubers testing av førerløse biler:

Som følge av ulykken har Uber nå besluttet å stoppe testing av førerløse biler inntil ulykken er ferdig etterforsket.(Sitat Aftenposten)

DN gjør sitt beste med å dramatisere det litt mer, ved å ikke skrive at Uber stopper testing av førerløse biler inntil ulykken er ferdig etterforsket, men skriver i stedet:

Ifølge Uber kom ingen til skade i ulykken, men selskapet valgte likevel å legge hele prosjektet på is inntil videre. (Sitat DN)

Uber gjenopptar testing av førerløse biler

Under 24 timer etter at Aftenposten og DN skrev om den førerløse ulykken, gjenopptar Uber testing av førerløse biler, skriver Wall Street Journal.

Kan for ordens skylde legge til at ulykken skjedde fredag 24. mars. Og i samme slengen nevne at Uber begynte å teste deres førerløse biler igjen mandag 27. mars – altså samme dag som både Aftenposten og Dagens Næringsliv skrev at de hadde stoppet testingen.

Ville bare si ifra – i tilfelle Aftenposten og Dagens Næringsliv «glemmer» å nevne at testingen er i gang igjen :)

I tillegg er det viktig å legge til at 9 av 10 bilulykker skyldes menneskelig svikt. Og den menneskelige svikten tar livet av mer enn en million mennesker hvert år globalt. Førerløse biler kan ikke komme raskt nok!

Foto: av Mark Beach