fbpx

Test: Jabra Evolve2 85 hodetelefoner med ladestativ

Jabra sine «over-the-ear» hodetelefoner er utrolig behagelig å ha på seg. Og kombinasjonen av eksepsjonell bra støykansellering, batterikapasitet, lyd, mikrofon og mulighetene til å sette opp profiler for hvordan de skal benyttes, har gjort Jabra Evolve2 85 til mine nye favoritt-hodetelefoner for øyeblikket.

Oppgradert opplevelse

For kort tid siden befant Eirik og jeg oss i en tretopphytte utenfor Horten, for å blant annet spille inn en ny episode av «Oppgradert med Eirik og Hans-Petter».  Ett av produktene jeg tok for meg da, var Jabra sine nye hodetelefoner – for kontoret, men også for hjemmekontoret. Sagt på en annen måte; hodetelefoner for jobb-bruk. Den merkelappen passer ekstremt godt når det kommer til Jabra Evolve 2 85.

 

 

Behagelige gjennom en hel arbeidsdag

Veldig mye puter gjør det behagelig å ha på seg Evolve2 85 over lengre tid. Og når du ikke har dem på deg, lades de opp enten via USB C, eller fra den medfølgende basestasjonen som du plasserer ved siden av deg på kontorpulten.

Og når du har dem på deg, så kan du i tillegg ikke bare bevege deg inntil 30 meter unna din telefon eller PC – avhengig av hvilken enhet du har koblet dem opp i mot, men røde «lamper» vil også lyse på hodetelefonene, slik at dine kollegaer vil være klar over at du faktisk sitter i en telefon- eller i en video-samtale.

 

Jabra Evolve2 85

* Jabra Evolve2 85 kan enkelt lades opp ved å plassere dem i den medfølgende basestasjonen, fremfor å plugge den til en USB C-kabel.

 

Jabra Evolve2 85

* Røde lamper på hver sin side av hodetelefonene, vil lyse når du sitter i en telefonsamtale eller deltar i et videomøte. (Foto: Jabra)

Og skulle det ikke være nok med de røde lampene for å ta «hintet» om at du er opptatt, så kan du også dra ned en integrert mikrofon, slik at den eller dem du snakker med – hvis du skulle befinne deg i et (travelt) åpent landskap, eller inne på en café – hører deg i større grad, enn støyen rundt deg.

Jabra Evolve2 85

 

Personlig brukeropplevelse

Noe av det jeg likte aller best med Jabra sine Evolve2 85 – foruten komforten, lydkvalitet, batterikapasitet, osv – var mulighetene, via Jabra sin Sound+-app, å sette opp personlige profiler, tilpasset inntil fire forskjellige situasjoner eller omgivelser.

Skal du «beskytte» deg selv maksimalt for lyd utenfra, om det er på kontoret eller på flyet, så vil du kanskje foretrekke maksimal støykansellering. Men går du i byen eller sitter på trikken, kan du med fordel få inn noe av lyden utenfra. Så får du med deg når trikken har kommet frem til din stasjon, men ikke minst vil det være en god sikkerhet å kunne høre trafikken rundt deg, hvis du er ute og går.

 

Jabra Evolve2 85

Gode samtaler krever god lyd

Det som også gjør Jabra Evolve2 85 til veldig aktuelle hodetelefoner til jobben, er den gode kvaliteten på din stemme. Det skyldes at Evolve2 85 er utstyrt med hele 10 mikrofoner, som fanger mest av alt opp din stemme og ikke all støy rundt deg. Hodetelefonene fungerer i tillegg med de ledende konferanseplattformer som Skype, Zoom og Teams.

De kan i tillegg integreres med programvare slik at IT-avdelingen på jobben kan analysere hver enkel hodetelefon for å finne ut om dårlig samtalekvalitet skyldes den trådløse ruteren eller dine egne personlige innstillinger, Wi-Fi-rutere, infrastrukturen på kommunikasjonssystemet, eller brukerens personlige innstillinger.

37 timers batterikapasitet

Det er heller ikke noe å utsette på batterikapasiteten, som er på hele 37 timer. Sound+-appen inkluderer et stort omfang av tilpasningsmuligheter. Spesielt liker jeg muligheten til å stille inn hvor mye lyd utenfra du skal slippe til, når du sitter i en telefon.

Med de fleste andre hodetelefoner jeg har testet så langt, har jeg alltid tatt av meg hodetelefonene når jeg skal ta en samtale, fordi lyd-opplevelsen av å stenge min egen stemme ute, har ført til en svært ubehagelig opplevelse.

Med Jabra Evolve2 85 kan du selv justere hvor mye av din egen stemme du skal høre. Du kan også justere diskant og bass på stemmen til den du snakker med, i tillegg til at innkommende samtaler blir automatisk besvart når du drar ned mikrofon-armen. Sitter du og jobber, og hører på musikk, vil også musikken automatisk kunne stoppes ved at du tar av deg hodetelefonene. Det kan du valgfritt sette opp i Sound+-appen.

«I stand corrected»

Et savn jeg påpekte i samtalen min med Eirik, fra Oppgradert-episoden fra tretopphytta, var at jeg skulle ønske at hodetelefonene slo seg av etter en gitt tid. Jeg hadde da opplevd at jeg hadde glemt å skru dem av etter litt bruk, og latt dem ligge uten å bli ladet over lengre tid. Da jeg skulle bruke dem igjen, hadde de gått tom for batteri.

Det var min egen feil, for via Sound+-appen, kan du enkelt selv bestemme når Jabra Evolve2 85 skal gå over i søvn-modus. Om det er etter 15 minutter eller helt opp til 8 timer eller aldri, er helt opp til deg. Derimot hadde det vært supert om hodetelefonene hadde vært utstyrt med «gestures«, slik at jeg enkelt kunne sveipet opp og ned for volum, og frem og tilbake for neste podkast-episode.

I stedet er Jabra Evolve2 85 utstyrt med fysiske knapper. Hele seks knapper faktisk – inkludert en knapp på den ene øreklokken, som går til en valgfritt satt opp smart assistent, som Apples Siri eller Google Assistant. Det er mest av alt en vanesak. Samtidig litt forventet, spesielt med tanke på at Jabra Evolve2 85 koster over 5.500 kroner.

Produktinformasjon

Du finner mer informasjon om Evolve2 85 på Jabra sine hjemmesider.