fbpx

Når det ikke holder med trådløse hastigheter og det ikke er en opsjon med Ethernet fra A til B, gjør D-Links DHP-307AV jobben.

TEST: Ethernet over strømnettet raskt og enkelt

Når det ikke holder med trådløse hastigheter og det ikke er en opsjon med Ethernet fra A til B, gjør D-Links DHP-307AV jobben.

Når du ikke har kablet deg opp med Ethernet, og trådløst 802.11n ikke strekker til kan såkalte HomePlug adaptere for Ethernet over strømnettet være en godt alternativ. Og nå som både ytelse har økt og prisen har blitt lavere, så er det ikke så mye å tenke på, eller?

Når vi bygde nytt hus for 4 år tilbake så trodde jeg at jeg hadde tenkt på alt hva gjaldt det tekniske. Jeg skulle ha trådløst til det som var av mobile enheter, og kablet til resten. Samtlige rom ble utstyrt med Ethernet i veggen, og gigabit svitsj i kjelleren og alt var en fryd. Nå – fire år senere så overtog guttungen vårt hjemmekontor/gjesterom, og jeg flytta kontoret mitt inn til han – og der var det sannelig ikke installert en Ethernet port. Ethernet over strømnettet kunne bli en reddende løsning.

Med mye dataustyr på hjemmekontoret ble det rett og slett nødvendig å finne et godt alternativ til trådløst (det å la en Ethernet kabel ligge fra rom til rom var ikke en opsjon) og jeg hadde i løpet av et par uker bestemt meg for å teste ut noen av disse Ethernet over Strøm-kittene da en tilbuds-mail fra Komplett dukket opp en tidlig mandag morgen. Samme dag kunne jeg plukke opp D-Links DHP-307AV på Jernia på Vinderen.

Dette er D-Links første Ethernet-over-Strøm-plugg løsning som følger 2005HomePlug AV spesifikasjonen, og med en veldig hyggelig pris på 495 kroner hos Komplett.no er ikke dette et dyrt alternativ heller.

Les hele testen her