fbpx

Telenor kutter 98% av roamingkostnaden

Fjerner #roamingsjokk: Skal du til USA trenger du ikke lenger å grue deg til mobilregningen når du kommer hjem.

Det er ikke ferie å være offline skrev jeg omtrent på samme tid i fjor. Selv om vi nyter late dager på stranden, ønsker vi å være online; for å surfe, lese nyheter, bli underholdt eller sjekke innom sosiale medier som Facebook, Twitter, LinkedIn, osv. I tillegg er det mange av oss som jevnlig er innom eposten for å ikke bli epost-sjokkert når ferien er over og vi skal tilbake igjen på jobb.

Det kan derimot koste «skjorta» å surfe i utlandet, men nå har Telenor «valgt» å redusere roamingkostnadene kraftig når vi er i utlandet. I begynnelsen av mai var jeg på en liten tur i New York, og da kostet det 38 kroner for hver megabyte jeg overførte via mobilnettet, men fra 10. juni reduserer Telenor roaming-utgiftene til kun 58 øre per megabyte. Og enda bedre – du trenger ikke å bestille en pakke for å få ta del i disse prisene.

Opptatt av roaming

I en undersøkelse som InFact har utført for Telenor, oppgir 62 prosent at de regelmessig sjekker mobilkostnadene når de er i utlandet. Samtidig er nordmenn ivrige feriesurfere. Fra juli 2013 til juli 2014 registrerte Telenor hele 113 prosent økning i total mobildatabruk i utlandet.

Les også: Slik unngår du #roamingsjokk i utlandet

Telenors nye surfepakker behøver ikke å bestilles eller aktiveres, samtlige kunder får automatisk surfepakkene. Dagspakken blir nå på 50 MB til bare 29 kroner, enten du er i USA, EU eller Sveits. I 2014 fikk du 40 MB for samme pris, mens du ikke fikk mer enn 20 MB for samme pris i 2013. Telenor har med andre ord ikke bare inkludert USA her, men også mer enn doblet antall megabyte du får for samme pris i løpet av de siste to årene.

50 MB er derimot ikke mye, og er du som meg og laster ned et par aviser (som for eksempel Aftenposten og Dagens Næringsliv) så er 50 MB brukt opp «før du vet ordet av det». Trenger du mer enn 50 MB så må du derimot bestille det, og selv om 58 øre per megabyte høres lite ut, kan du fort gå på en smell – og oppleve #roamingsjokk – og det hver eneste dag. 
”Name

Ta med deg mobil bredbåndsruter og kjøp lokalt SIM-kort for billig data

gili-tralala-hanspetter-indonesiaI sommer skal jeg tilbringe sommerferien i Indonesia, nærmere bestemt Bali. Der gjelder ikke Telenors generøse tilbud, tvert i mot. Her koster hver megabyte hele 40 kroner, så laster jeg ned siste utgave av Dagens Næringsliv over mobilnettet, vil hver utgave koste meg omtrent 1,000 kroner. Da kan det lønne seg å skru av alt som heter roaming og satse på å kun benytte seg av trådløse nettverk, alternativt ta med egen mobil bredbåndsruter og heller kjøpe et lokalt SIM-kort for datatrafikk. SIM-kortet kan selvsagt også installeres i egen mobiltelefon og bruke den som mobil bredbåndsruter.

Prisene på Bali varierer mye, men i følge «Pay as you go SIM»-tjenesten som jeg har omtalt tidligere, vil for eksempel 19 BG (19,000 megabyte) via Indostat koste så lite som 120 kroner, eller 0,6 øre per MB.

Skal du være offline i sommerferien?

Jeg stilte det samme spørsmålet i 2014 – om ferie er det samme som å være offline, og da var det kun 0,6% som svarte at de ikke skulle være online. Har ferietid blitt offline-tid i 2015?

[polldaddy poll=8918090]