fbpx
eSIM

Telenor først i verden med eSIM

Med elektronisk SIM – eSIM – blir det mye enklere å bytte mobiloperatør. Og mye enklere å innovere nye maskin til maskin-tjenester. Også kan vi ta i bruk Apple Watch 3. 

Telenor skriver i en pressemelding 6. desember at de har blitt sertifisert for å lansere eSIM av den globale operatørforeningen GSMA. Telenor blir dermed den første operatøren i verden som har fått sertifisert en egen eSIM-plattform. 

eSIM betyr embedded SIM, og betyr at SIM-kortet er innebygget i mobiltelefoner og andre enheter med eSIM-støtte. Teknologimiljøet i Telenor har i høst arbeidet med, og installert en eSIM-plattform som vil gi støtte både til maskin til maskin-kommunikasjon (M2M) og for privat- og bedriftskunder. Helt konkret betyr det at Telenor kan støtte eSIM til for eksempel Apple sin siste utgave av Watch, som ennå ikke er lansert på det norske markedet.

Enklere å bytte mobiloperatør

I stedet for å bytte SIM- kort når du kjøper ny mobil, eller måtte flytte SIM-kort mellom ulike enheter, kan du hente en SIM-profil fra nettet.

– Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert. Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, uttaler administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia, Berit Svendsen i pressemeldingen.

 

eSIM

 

eSIM er godt nytt for innovasjon

Foruten Apple sin Watch og helt sikkert nye mobiltelefoner etter hvert, vil eSIM-mulighetene først og fremst være positive for masin til maskin (M2M) markedet. Smarte biler, hus, strømmålere og alarmsystemer som har vært avhengige av fysiske SIM-kort kan nå mye enklere håndteres med eSIM.

Telenor er allerede i gang med pilot på eSIM, og jobber sammen med flere M2M-aktører om eSIM. Gjennom 2018 kommer Telenor til å gjøre flere kommersielle lanseringer.

Les hele pressemeldingen fra Telenor.