fbpx
syntetisk

Teknologitrender – Falske sjefer og stemmer

Fremtiden er falsk. Falsk som i virtuell, kunstig og 3D-printa. Nyhetene vil fortsette å bli utfordret av falske nyheter, men ikke minst syntetiske stemmer og deepfakes. Jeg har laget min egen syntetiske stemme. Snart blir teknologien så god at nyhetsankere også blir falske.

Syntetiske stemmer og deepfakes for falske nyhetsankere

I noen år nå har jeg testet ut en tjeneste som heter Descript. Det er et “all-in-one audio og video”-redigeringsverktøy som jeg kan bruke til min podkast og YouTube-kanal. I stedet for å fjerne radiobølger, som jeg typisk gjør via Audacity når jeg har sagt noe galt, fjerner jeg kun teksten jeg vil ha vekk ved hjelp av Descript. Fungerer overraskende godt, inkludert på norsk.

Jeg har blant annet brukt det ved et par anledninger til å transkribere et par av mine YouTube-videoer, og da først fra norsk tale til norsk tekst, og så over til engelsk tekst. Slik at alle som ikke forstår norsk, kan få et utbytte av mine YouTube-videoer. 

Men jeg har ikke tenkt å stoppe der. For med Overdub-funksjonen til Descript kan jeg trene opp verktøyet til å lage en syntetisk utgave av min egen stemme. Enn så lenge kun på engelsk, men det er som alt annet, kun et tidsspørsmål før dette kommer på flere språk, norsk inkludert.

Du finner Teknologitrender på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotifyGoogle Podcasts, Podimo og PodMe.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Aktuelle lenker