fbpx

Ta perfekte selfies med mini-dronen Zano

Selfie-sticks var kanskje «it-produktet» i 2014, men skal du ta gode selfies i 2015 bør du ha din egen drone.

Jeg kjøpte selvsagt en selfie-stick i 2014. En drone også. I 2015 skal jeg skaffe meg min egen selfie-drone. Det engelske selskapet Zano har via folkefinansieringstjenesten Kickstarter, samlet inn over 2,3 millioner GBP for å realisere selfie-dronen som du flyr med din smarttelefon, og som ikke er større enn at den passer i hånden din.

Selfie-dronen Zano veier kun 55 gram og er ikke større enn 6,5 x 6,5 cm. Den inneholder et 5 MP HD-kamera, digital mikrofon, optisk bildestabilisator og kan filme i 720P. Dronen skal kunne oppnå en topphastighet på rundt 40 km/t, med en rekkevidde på 15 til 30 meter fra din smarttelefon. Med «følg-meg»-funksjonen kan du feks la selfie-dronen følge deg på en gitt avstand mens du jogger, sykler, står på ski eller gjør andre aktiviteter. Tilsvarende kan du også sette Zano opp til å holde seg til et fast punkt, hvis du ønsker deg et fulgeperspektiv over et gitt sted.

Skal du ta en gruppe selfie, har Zano-dronen en nedtellingsskjerm foran, slik at du også kan sette det opp til å ta bildet selv.

Zano vil leveres med app-støtte til iOS og Android, og med avtagbare-batterier, slik at du kan ha med deg så mange batterier du vil. Flytiden med ett batteri er estimert til å vare i 15 minutter, avhengig av vind og vær.

Full oversikt over funksjonene kan du lese mer om på Zano sin egen hjemmeside.

Kickstarter-prosjektet er nå fulltegnet og ferdig. Leveringstidspunkt er satt til juli 2015, og prislappen for en Zano – hvit eller svart – er på 169 GBP, eller omlag 2,000 norske kroner. Ti ganger dyrere enn en selfie-stick, men minst hundre ganger kulere.

Levering er estimert til september 2015, og du kan forhåndsbestille din Zano selfie-drone her, noe jeg selvsagt har gjort.

Disclaimer: Dette er ikke et sponset innlegg på noen som helst måte.