innovasjon

Svært få opplever Facebook som innovativ

14. november 2017 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Ifølge en fersk undersøkelse er det svært få amerikanere som synes at Facebook er innovative. Og enda færre som stoler på Facebook.

Min opplevelse av Facebook er at de er svært innovative. Nye tjenester og funksjoner testes ut konstant. To ganger i uken publiserer Marius Karlsen og jeg nye episoder av podkasten MediaPuls, som tar «pulsen på digitale- og sosiale medier» og i hver episode har det skjedd noe nytt hos Facebook.

Facebook er ikke så kult

Det er åpenbart ikke nok til å imponere amerikanerne, for det er kun 28% som opplever Facebook som et innovativt selskap, og enda færre som synes «Facebook er kult». Det kommer frem i en undersøkelse The Verge publiserte resultatene fra i slutten av oktober 2017.

 

 

De fleste amerikanere vet ikke at Facebook eier Instagram

The Verge ønsket å «ta pulsen» på hvordan amerikanerne oppfatter de største teknologiselskapene, og tilbakemeldingene var på ingen måter hyggelig lesing for de fleste av de største.

  • Knappe 20% sier de i stor grad har tillit til Facebook og Twitter. Amazon, Google og Microsoft opplever dobbelt så stor tillit.
  • Over 20% vil ikke bry seg nevneverdig om Facebook forsvant i morgen, mens svært mange ville ikke likt å se Amazon, Google og Microsoft forsvinne. 30% av amerikanerne ville ikke brydd seg om Twitter forsvant.
  • De fleste amerikanere ønsker at Facebook skal advare dem om potensielt støtende innhold.
  • Omlag 6 av 10 amerikanere stoler ikke på Facebook.
  • Nesten halvparten av amerikanere mener Amazon har en positiv påvirkning på samfunnet (!). Omlag 30% mener det samme om Facebook.
  • Halvparten av amerikanere liker å bli minnet på sine venners bursdag.
  • 6 av 10 amerikanere vet (fortsatt) ikke at Facebook eier Instagram (!)

 

Når ikke Facebook er innovative, hvem er innovative da?

At 6 av 10 amerikanere ikke er klar over at Facebook eier Instagram, får meg til å stille spørsmål ved hele undersøkelsen. Av de som ikke synes at Facebook er innovative, så lurer jeg på hvor mye de egentlig vet om hva Facebook faktisk har innovert. Hvis ikke Facebook er innovative, hvem er innovative da?

Hvor mange av de samme amerikanerne som deltok i spørreundersøkelsen ville funnet mediehusene til å være innovative?

Hva mener du? Synes du Facebook er et innovativt selskap?

Bilde: Diego PH via Unsplash

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen