fbpx

Sosiale medier blandet med enhetlig kommunikasjon vil føre til forsterket merkevare og økt omsetning.

Utgående markedsføring er død slik vi kjenner det!

Sosiale medier blandet med enhetlig kommunikasjon vil føre til forsterket merkevare og økt omsetning.

Når sosiale medier brukes for å skape økt interesse – og dialog … og dette integreres i salgshverdagen – hvor bedrifter i dag bruker enhetlige samhandlingsløsninger , så vil tilbud og etterspørsel møtes på en helt ny måte. Sosiale medier blandet med enhetlig kommunikasjon vil føre til forsterket merkevare og økt omsetning.

Sosial Media Skepsis

Grunnen til at bedrifter i begrenset grad har begynt å bruke sosiale medier i sin egen hverdag, kan selvsagt være mange. En av årsakene tror jeg at mange bedrifter først og fremst er opptatt av salg – omsetning & fortjeneste – og kanskje ikke helt har troen på økt salg via blogging, Facebook, Twitter og andre sosiale medier. .. På den andre siden av bordet sitter markedsavdelingen –  de BRUKER penger – penger på ting som ofte er vanskelig å måle en reel effekt av…?

Sosiale medier skaper dialog – resultatet er økt salg.

Sosiale medier havner som oftest hos markedsavdelingen – noen ganger hos support avdelingen også, etter at markedsavdelingen har overført sosiale medier dit… Poenget er at sosiale medier havner som oftest hos markedsavdelingen fordi det har navnet ”medier” i seg – og da bør det jo høre til der også, eller?

Wikipedia synes jeg har en god definisjon av sosiale medier:

“Sosiale medier defineres av de forskjellige aktiviteter som integrerer teknologi, sosial samhandling og konstruksjon av ord, bilder, video & lyd.”

På bakgrunn av dette kan man kanskje si/konkludere med at sosiale medier er ikke en markedsføringskanal – men en påvirkningskanal – hvor resultatet av dialogen, fører til salg – hvis påvirkningen fungerer….

Dette høres jo veldig ut som enhetlig kommunikasjon – Unified Communications? Forskjellen er kanskje at dialogen initieres på en annen måte – uten en kjent mottager kanskje? Du ringer ikke på måfå, ikke sant – du har et telefonnummer du skal bruke når du skal nå noen – eller en mail adresse, mens med sosiale medier vet du ALDRI hvem du vil høre fra!

Enhetlig kommunikasjon

Unified Communications – i Norge omtalt som enhetlig kommunikasjon – har som formål å smelte sammen forskjellige kommunikasjonsmetoder. Via sosiale medier og –nettverk har vi nå fått en rekke nye kommunikasjonsplattformer å boltre oss på – kommunikasjonsplattformer som ikke lenger bare hører hjemme hos markedsavdelingen.

Inbound & Outbound

Der hvor vi i enhetlig kommunikasjon snakker om kommunikasjon (av forskjellige slag) med folk vi kjenner – kunder vi skal selge til (outbound markedsføring) – vil sosiale medier i mange tilfeller være en dialog og kommunikasjon med folk som man kanskje IKKE kjenner, men som kanskje vil bli bedre kjent med deg – og som har vist det via Facebook siden til bedriften din at de liker deg J ….. Dette er med andre ord kunder som kanskje vil KJØPE av deg (inbound marketing).

Samhandling mellom salgs- og markedsavdeling = suksess

Som med alt annet må det være en god plan bak en sosial media strategi – men det tar vi ikke her (omtalt det mange ganger tidligere på bloggen også), men for å lykkes med en sosial kommunikasjonsstrategi må det foreligge en god plan på hvordan inngående-markedsføring skal skape leads (som markedsavdelingen fanger opp for eksempel)

…som dernest overføres til utgående aktiviteter som feks

Med en god overføring (stafettpinne) fra markedsavdelingen til salgsavdelingen vil en potensiell kjøper bli solgt til med andre ord – godt jobbet av markedsavdelingen, godt jobbet av salgsavdelingen – og en god avkastning på markedsføringen.