fbpx
Salesforce

Salesforce lanserer Einstein Voice – En ny æra med samtalebasert CRM

CRM-giganten Salesforce lanserer Einstein Voice. En kraftig plattformtjeneste som gir stemmestyring til millioner av Salesforce-brukere. 

Dette er Einstein Voice

Einstein Voice Assistant kommer til å forandre måten vi jobber på, med blant annet personlige daglige sammendrag og samtalebaserte oppdateringer fra Salesforce via Salesforce app eller en valgfri smart høyttaler. Administratorer vil kunne bygge Einstein Voice-botter med noen få klikk, ikke komplisert kode, for gjøre opplevelsen av merkevaren mer engasjerende.

Vi er midt oppe i et utrolig teknologiskifte, der stemmen fundamentalt endrer måten vi arbeider på. Einstein Voice er bare begynnelsen på en helt ny æra for Salesforce-kunder. Det vil føre til nye produktivitetshøyder, samtidig som stemmeteknologien redefinerer hele kundeopplevelsen, sier Peter Harris, med-gründer og CTO i Salesforce.

 

Stemmen blir det nye grensesnittet for bedriftskommunikasjon

Stemmebasert teknologi har utviklet seg i en enorm takt siden den første datamaskinen. Nå påvirker den oss både i arbeidslivet og hverdagen. Utviklingen av tilkoblede enheter og naturlig språkbehandling går fort fremover og vi ser slike grensesnitt overalt. En av fem voksne amerikanere har i dag en smart høyttaler i sine hjem, og Capgemini forutser at andelen vil øke til 40 prosent innen 2021.

Samtidig forventes det at forbrukerne kommer til å bruke stemmene sine fremfor applikasjoner og hjemmesider for søking og netthandel. For bedriftene innebærer dette en ny måte å engasjere kundene på og muligheten til å bygge nye forretningsmodeller.

 

Les også: Google Home Mini er den mest solgte smarthøyttaleren (hanspetter.info)

 

Einstein Voice øker produktiviteten

Salesforce sin kunstige intelligens, Einstein, står i dag for over tre milliarder utregninger hver dag. Det hjelper kundene å ta smartere beslutninger. Einstein fungerer som en smart CRM-assistent innen både salg, markedsføring, service, handel og mye mer.

Nå legger Salesforce stemmestyring til tjenesten, som skaper enkle og effektive opplevelser for brukerne. Ved å gi kundene mulighet for å snakke med Salesforce fra en valgfri enhet, bidrar Einstein Voice til smartere arbeidsformer og økt produktivitet, uansett hvor de befinner seg.

Dette kan kundene bruke Einstein Voice til: 

Einstein Voice Bots leverer intelligente opplevelser

Einstein er utviklet fra Salesforce plattformen og gjør det mulig for kunder å ta i bruk stemmeassistentene de selv liker best, med Einstein Bot Platform. Den er koblet til Salesforce CRM-data og kan benyttes med smarte høyttalere. Einstein Voice Bots lar bedrifter skape skreddersydde stemmekommandoer til kunder og ansatte, ved å:

Les mer om Salesforce Einstein Voice her.