fbpx
droneregler

Nye (og strenge) droneregler i 2021

Har du en drone som veier mer enn 250 gram (eller er utstyrt med et kamera) må du registrere dronen, ta et kurs, bestå en eksamen og tegne ansvarsforsikring for å drone lovlig.

Strenge droneregler

Fra første januar 2021 har det blitt innført nye og omfattende regler for å fly med drone. Ifølge UAS Norway  finnes det ca en halv million droner i Norge som muligens flys ulovlig uten at eieren er klar over det. Registrering, kurs, eksamen og forsikring er et krav hvis du flyr en drone som veier mer enn 250 gram eller er utstyrt med et kamera.

 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

 

Flydrone.no

Gå inn på Luftfartstilsynets side – Flydrone.no – for å komme i gang med de nye reglene og kravene for å kunne fly lovlig.

Eirik Solheim i NRKbeta skrev en svært så god og detaljert beskrivelse om de nye reglene på tampen av 2020 som jeg anbefaler deg å lese. Merk at da var ikke registreringsavgiften på 180 kroner satt. Ei heller hadde det blitt bestemt at privatpersoner med drone med et kamera eller vekt over 250 gram også måtte gjennomføre og bestå en eksamen for å kunne fly lovlig.

Korrigering basert på mine uttalelser i videoen