fbpx
parrotplay

Norske gründere satser på “world domination” med ParrotPlay.

I teknologihovedstaden Trondheim har et nytt selskap skrudd sammen det de selv mener er “verdens råeste TV- og strømmeguide”. ParrotPlay, ikke Pirate Bay.

ParrotPlay har som mål å samle alle dine og mine strømmetjenester ett sted. Felles pålogging og strømming fra ett sted. Fra en portal. Du kan enkelt legge til strømmetjenestene til Netflix, HBO, Dplay, ViaPlay, CMore og TV 2 Sumo. I tillegg kan du legge til TV-kanalene til NRK, TV2, ViaPlay og Dplay. 

parrotplay

Men – og det er et stort «men» her. Jeg må fortsatt kjøpe og betale mine abonnement fra den enkelte strømleverandøren. Og ingen av filmene, TV-seriene eller TV-programmene spilles direkte fra ParrotPlay. De åpner i stedet nettsiden eller appen til den aktuelle strømmetjenesten. I Kampanje står det 25. februar at “alle kan spilles av i én portal”. Slik er det ikke nå. Det er noe jeg håper vil komme – og noe jeg tror blir nødvendig om “world domination” skal bli en realitet.

 

Liker det jeg ser så langt

Men det er snakk om en større satsning – og jeg må si at jeg liker det jeg leser – og det jeg har sett så langt. Innovasjon Norge går inn med nær 3 millioner kroner i 2018. Og Adresseavisen bidrar også med både midler og ressurser. Som en del av samarbeidet med Adresseavisen er ParrotPlay i dag tilgjengelig via Trondheim by – altså nettsiden Trdby. Her kan du logge deg på med din Facebook-profil. Du kan lage dine egne lister, sjekke ut andres lister, få anbefalinger fra brukere og venner – via sosiale medie-forbindelsene dine.

parrotplay

Jeg liker det jeg ser. Og jeg liker også det faktum at Adresseavisen – som et mediehus – er involvert. ParrotPlay er i dag tilgjengelig via PC, Mac og mobil. Ingen app enn så lenge. Neste fase sies å være en skikkelig brukerregistrering. Gratis sier de til Kampanje, men det jobbes samtidig med å skape flere premiumfunksjoner og samarbeid som skal skape pengestrømmer er også på vei. 

Betaler premium med glede

Personlig vil jeg være tilbøyelig til å betale en premium for at ParrotPlay skal håndtere mine abonnement – slik at jeg slipper å betale Netflix, HBO, Dplay, ViaPlay, TV2 Sumo, Amazon Prime Video, med flere – hver bidige måned, hver for seg.

I tillegg vil jeg også være villig til å betale for Apple TV-appen. Helst en gang, eller et abonnement som betales hvert år.

Det er åpenbart stor betalingsvilje blant nordmenn når det kommer til strømmetjenester. Derfor tror jeg det også er betalingsvilje for en tjeneste som “tar brukeropplevelsen” til et nytt nivå.

Trd.by er steg en. En web-basert portal kommer ikke til å endre min brukeradferd. Men en app til Apple TV vil definitivt gjøre det. Spesielt etter at jeg kuttet TV-kabelen og returnerte PVR-boksen til Get. Nå er det Apple TV med apper og ikke kanaler som gjelder. Som TV-guide bruker vi VG sin TV-guide. Kan jeg få alt levert i en app – inkludert ETT sted for pålogging, strømming og betaling – da kan vi begynne å snakke.

Ta deg en tur innom ParrotPlay sine hjemmesider. Eller enda bedre, stikk innom ParrotPlay på Trondheim By.

Jeg har opprettet min første liste – over TV-serier jeg elsker. De får du tilgang til her.

Hva tenker du? Liv laga eller vil de bli utkonkurrert før de rekker å tjene en krone fra de store internasjonale aktørene?