fbpx

Norge er verdens 8. mest oppkoblede nasjon!

Med 5G-teknologiens inntog i Norge forventes det at alt i hverdagen blir koblet sammen gjennom Tingenes Internett (IoT). Men allerede i dag er nordmenn svært sammenkoblet av teknologi, viser Huaweis Global Connectivity Index for 2019.

Norge på 8. plass i verden

For femte år på rad har teknologiselskapet Huawei offentliggjort Global Connectivity Index (GCI), som kartlegger hvor velintegrert og oppkoblet innbyggerne i ulike land er gjennom datateknologi.

Indeksen deler inn i alt 79 land i tre kategorier: «Starters», «Adopters» og «Frontrunners». Her ligger Norge langt fremme med en 8. plass og samlet poengsum på 75 av 120 mulige. I toppen ligger USA med 85, mens Sveits (83) og Sverige (81) inntar de neste plassene.

tingenes internett

 

Poengsummen regnes ut på bakgrunn av fire parametere som driver landenes «Intelligent Connectivity» fremover;

Disse fire parameterne står sentralt ved måling av oppkoblede ting vi bruker i hverdagen.

5G blir populært i rekordfart

I rapporten forutsetter Huawei at den kommende 5G-teknologien, som forventes å starte utrulling i Norge fra 2020, vil trenge langt hurtigere igjennom til det globale markedet i forhold til sine forgjengere 3G og 4G. Det tok syv år for 3G-teknologien å slå i gjennom hos 10 prosent av verdens befolkning, som er referansemålt i undersøkelsen, mens 4G-teknologien klarte det på seks år. Huawei forventer at 5G vil oppnå en utbredelse på 10 prosent på verdensbasis i løpet av kun fire år.

Samtidig viser analysene bak 2019-utgaven av indeksen at landene som har gjort løpende investeringer i «Intelligent Connectivity» og scorer over 65 på GCI-skalaen, kan forvente økt BNP med mer enn 1 prosent. Huaweis GCI er designet for å gi innsikt om hvordan politiske og økonomiske parter kan skape større suksess i den digitale økonomien. De 79 landene som vurderes av GCI 2019 utgjør 95 prosent av den globale BNP og 84 prosent av verdens befolkning.

Klikk her for å lese mer informasjon om Global Connectivity Index 2019

Bilde: NASA via Unsplash