fbpx
drone

Nesten ingen tar drone-lappen, fordi nesten ingen flyr med dronen sin

I 2021 ble det bestemt ved lov at alle som ville fly med drone måtte ta «drone-lappen». Fasiten i fjor sommer var at kun 11.000 av totalt 400.000 drone-eiere hadde tatt lappen. Kanskje fordi de fleste lar dronen sin støve ned hjemme.

Nye drone-regler i 2021

I 2021 ble det innført nye og strenge krav til å fly med drone. Eller som det står på Luftfartstilsynets egne nettsider

 

Det er et felles europeisk regelverk for droner og modellflyging i EU og i Norge. Alle piloter av modellfly og droner med kamera eller vekt på 250 gram eller mer registrere seg. I tillegg stilles det krav til pilotens kompetanse.

 

I fjor sommer var det derimot kun 11.000 nordmenn som hadde tatt “førerkortet” for å drone, til tross for at rundt 400.000 nordmenn eier en drone (eller modellfly). Og det kan det selvsagt være flere årsaker til. 

drone

* Undertegnede sammen med lillesøster, som holder på pappas modellfly. Gamlebyen i Fredrikstad, 1977.

Mange som eier. Få som droner

Én av årsakene kan jo være at de aller fleste rett og slett ikke flyr med dronen sin.

For når DJI kan melde at jeg flyr mer enn nesten alle andre (i verden), så er det mye som tyder på at det ikke er så mange som flyr. Og dermed ikke gidder å ta seg bryet med å ta lappen.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

10. januar fikk jeg beskjed fra DJI om at min “Fly Report” for 2021 var tilgjengelig. 

Med bakgrunn i at DJI har nærmere 80 prosent markedsandel verden over når det kommer til droner, i alle fall hvis vi skal tro Statista sin oversikt for mars 2021, så kan innsikten fra den rapporten si ganske mye om hvor mye eller lite drone-eiere flest droner. 

 

Det forteller meg at selv om det er mange som eier en drone, er det ikke så mange som faktisk flyr med den.

Og kanskje derfor er det heller ikke så mange som gidder å betale for å registrere seg, ta kurs, bestå eksamen og fikse ulykkesforsikring.

Hva tenker du?