fbpx
hjernegrøt

Når du har så mye du skulle gjort, at du ikke får gjort en dritt

Har du opplevd det selv? Oppgavene hoper seg opp. Det hjelper ikke å lage en prioritert liste. Til slutt sitter du der og bare stirrer inn i skjermen. Oppgave overflow. Hjernegrøt!

Oppgave overflow

Av og til skjer det. Jeg kan sitte foran skjermen og kjenne på angsten. E-postene renner inn. Telefonen ringer i ett sett. Varslinger kommer inn fra alle kanter og du blir bare sittende der. Du har så mye du skulle ha gjort, at du ikke får gjort en dritt.

Sånn har jeg det av og til. Og akkurat nå som jeg skriver det her. Som jeg på ingen måter egentlig har tid til å gjøre. Jeg har nær 500 uleste e-poster som venter på meg. Reiseregninger som må ut. Kvitteringer som må bokføres. Fakturaer som skal sendes. Oppdrag som må ferdigstilles. Telefoner som må besvares. Varslinger fra diverse meldingstjenester som må følges opp.

Alt jeg burde ha gjort

Jeg burde måket snøen som falt i går også. Og handlet julegaver. Skulle også ha filmet en pilot til det som skal bli en ny serie på min YouTube-kanal. På tide at jeg tar YouTube og video litt mer på alvor. I tillegg har jeg en rekke artikler jeg burde ha skrevet. For det skjer så mye nytt hele tiden jeg skulle jeg hadde mer tid til å skrive, filme og snakke om.

Hvorfor skriver jeg det her egentlig?

Det er sjeldent jeg skriver «sånne dagbok-lignende artikler» egentlig. Tidligere har jeg skrevet litt om «fryktbasert selvledelse» – om hvordan det kan være til tider å lede seg selv. Om det å være alene om å lykkes. Alene om å få økonomien til å gå rundt. Alene om forretningsmodellen. Og ganske så alene om frykten for å ikke lykkes.

Dette handler ikke om en frykt for å ikke lykkes. 2018 blir mitt beste år siden jeg begynte for meg selv i 2014. Ikke har jeg angst – enn så lenge – for hvordan det vil gå i 2019 heller. Ordreinngangen for første halvår ser forholdsvis bra ut.

«Hjernegrøt»

Det er akkurat slik det føles nå. At alt bare er grøt. Hjernegrøt. Jeg sitter her og vet at jeg har veldig mye jeg burde få gjort, men jeg får ikke gjort en dritt. Det føles ut som hjernegrøt. I slike situasjoner er det kanskje like greit å innse at man ikke blir spesielt produktiv. Du får ikke gjort noe fornuftig når det er «grøt på hjernen».

Det er kanskje første steg mot å kvitte seg med grøten. Erkjenne at den er der. Og innrømme at dagen ikke blir sånn du hadde planlagt.

Da er det kanskje like greit å «skru av». Og heller ta seg en tur ut for å «klarne hodet». Eller har du andre forslag for å bli kvitt «hjernegrøten»? Kjenner du deg igjen, eller er jeg helt alene i «grøten»?