fbpx
mobilannonsering

Mobilen stikker av med over 60% av digital markedsføring i 2017

Fersk oversikt fra eMarketer viser at mobilen vil stikke av med over halvparten av all digital annonsering i Norden i 2017. Men Norge må se seg slått av både Sverige og Danmark.

Ifølge eMarketer er det Danmark og Norge som «leder an» når det kommer til hvordan de nordiske landene fordeler sine markedsføringsmidler digitalt, og da mobilt, hvor omlag en tredjedel av markedsbudsjettet blir brukt på mobile flater.

Danmark med 4,8 milliarder, tett etterfulgt av Norge med 4,7 milliarder kroner. Hos begge land er det mobilen som driver veksten i de digitale budsjettene, og i år estimerer eMarketer at mer enn halvparten av all markedsføring vil bli digital. Norge viser vei med 54,7% av all markedsføring plassert i digitale kanaler, mens Danmark følger tett etter med 53%. Sverige, som eMarketer hevder å være mer tradisjonell, vil ikke bruke mer enn 43% av markedsføringen på digitale kanaler. Derimot bruker de den største andelen av det digitale budsjettet på mobil, med Danmark nummer to og Norge på tredjeplass.

 

Den sterke veksten i annonsering på mobil, viser at annonsørene i de nordiske landene begynner å ta forbrukertrendene på alvor, skriver analytiker hos eMarketer, Jasmine Enberg. Danmark, Norge og Sverige er fra før av blant de landene i verden med høyst andel av smarttelefon-brukere, med henholdsvis 90,9%, 89,4% og 89,8%. Finland henger etter, med 76% estimert smarttelefon-andel i 2017.

Dobling på 5 år i mobilannonsering

Mobilen har blitt den nye PCen. Den nye «primary computer». Microsoft mener smarttelefonen er død, men det er ingenting som tyder på det. Tvert i mot. Og med stadig mer bruk, i et stadig økende omfang, så følger næringslivet etter. Norske mediehus brukte «god tid» før de satset skikkelig på mobilen, og Google måtte true med «straff» for å få virksomheter og organisasjoner til å mobiltilpasse sine respektive nettsider.

Er det ikke bra på mobil, er det ikke verdt det

Men det er hevet over enhver tvil at markedet har våknet. Fra 2016 til 2021 estimerer eMarketer at markedsføring på mobil vil dobles. Fra 3,8 milliarder kroner i 2016 til 7,4 milliarder i 2021. Fra 50% i 2016 til nærmere 80% i 2021.

Bilde: rawpixel.com via Unsplash