fbpx

#MediaPuls – Mikrobetaling like rundt hjørnet

Norsk mikrobetalingsløsning på vei til norske mediehus. Mediehus på vei til Facebook, og krangling på åpen scene mellom mediehusene under Mediedagen.

Marius og Hans-Petter testet ut direktesendt video over Facebook i forkant av innspillingen av episode 25. Det var morsomt og ga mersmak. Med Facebook appen Mentions kan verifiserte Facebook profiler eller -sider, enkelt lage direktesendt TV.

 

Det og mange andre Facebook-tjenester står på agendaen når sjefene i Norge mediehus stikker til London i uken som kommer for å snakke med Facebook. På agendaen står blant annet Facebook Instant Articles, Facebook Canvas Ads, Notify og Instagram. Står mannsdominansen på agendaen mon tro?

Oppdatering 25.01 11:00: Vi har blitt kjent med at det ikke KUN er menn som drar over til Facebook nå på onsdag fra de norske mediehusene. Monika Lid, som er digitalredaktør i Egmont Publishing, er eneste kvinne.

IT-selskapet Miles fra Bergen lanserer snart Partikkel. En tjeneste som gjør det mulig for mediehus å selge artikler i stedet for kun aviser. Vi har snakket med sjefen i Miles, Tom Georg Olsen om løsningen.

Og sist uke arrangerte MediaForums Mediedagen 2016, og under åpen scene langet konsernsjefen i Amedia ut mot både TV 2 og VG, samtidig som han kunne annonsere at det eneste som er sikkert, er at de skal kutte – og at de skal kutte masse. Vi spør om hvordan det påvirker selskapets ansatte internt, og lurer på hvorfor reaksjonene mer eller mindre uteblir fra mediehusene.

Lytt på MediaPuls via SoundCloud eller iTunes!

Nyttige lenker fra ukens episode:

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.