fbpx

MediaPuls 91 – Pop, Hjorth, Trump og teknologi

Verdens første poplåt laget av kunstig intelligens. FruHjorth, Trump, fatwa og PFU. Og teknologi vil gjennomsyre alt i mediene.

Forskere hos Sony har laget FlowMachines som bruker kunstig intelligens til å lage musikk. Planen er å lansere et helt album i 2017, men allerede nå kan du høre verdens første pop-låt laget nesten utelukkende av maskiner.

I episode 91 er det teknologi som står i sentrum. For det er det teknologi som definerer mye av dagens virksomheter, være seg mediehus – eller de som jobber med medier. Norske mediehus vil at Facebook skal definere seg selv som et medieselskap, mens Facebook selv definerer seg som et teknologiselskap. Og det gjør de helt rett i.

Selskapet begynte som en plattformleverandør, men utvikler programvare, hardware og snart vil de også gi deg og meg Internett-tilgang. I motsatt ende har du teleselskapene som Telenor og Telia, som beveger seg oppover i verdikjeden.

Schibsted har mottatt tilbud om gratis teknologi fra det norske teknologiselskapet, Cxense, men vi tror Schibsted vil takke nei. Og vi tror nok også Amedia vil takke nei til et samarbeid med Schibsted.

Vår samarbeidspartner, Medier24, ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseetikk. Den tidligere journalisten i Dagens Næringsliv, Mina Ghabel Lunde, stod bak den anonyme troll-kontoen på Twitter, og valgte å melde Medier24 og 9 andre mediehus til PFU etter at hun ble avslørt. Hun karakteriserer det hele som en karriere-fatwa, og ser ikke ut til å ha lagt episoden bak seg.

Sist episode var det Salesforce som muligens ville kjøpe Twitter. I denne episoden er det Disney. Antall bedrifter som annonserer på Facebook har økt med over 30 prosent på seks måneder, og Snaplytics har lansert en analyseplattform for Snapchat.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker

 

Mina Ghabel Lunde mener Medier24.com alene brøt følgende punkter i VVP:

 

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Kilde: jaci XIII Artificial intelligence via photopin (license)