fbpx
some tracker

MediaPuls 247 – Ny SoMe-tracker. Facebook flytter brukere hjem. Google lærer deg å kode og Beyoncé setter ny YouTube-rekord

MediaPuls tar for oss de viktigste funnene fra Ipsos sin SoMe-tracker for første kvartal i 2018. Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA, Marius har testet Grasshopper – en kode-app fra Google, og Beyonce knuste alle tidligere rekorder for live-sending på YouTube.

GDPR-grep

I anledning av GDPR som innføres i EU 25. mai har Facebook nå bestemt seg for å flytte personinformasjon fra 1,5 milliarder brukere fra Irland til USA. Jurist Ranveig Fjellheim Tunaal i Sticos skriver i Kampanje 21. april at Facebook flytter alle i EU til USA. Rannveig er en del av Sticos sin ekspertgruppe innen personvern, men her tar hun dessverre veldig feil. Og Kampanje lar det dessverre passere.

Grasshopper

Har du lyst til å lære deg å kode, men ikke tid? Da kan Googles nye kode-app være løsningen for deg. I 2017 var problemstillingen tema på en av de kreative og eksperimentelle workshoppene til Google – de såkalte Area 120. Og resultatet ble et slags lær-å-kode-spill for voksne – i form av mobilappen Grasshopper. Google har testet appen i en lukket beta i ni måneder, men onsdag i forrige uke ble den tilgjengelig for alle. MediaPuls har testet gratis-appen som er tilgjengelig for Android og iOS. 

Ipsos SoMe-tracker Q1 2018

Ipsos publiserte i helgen nye tall for nordmenn sin bruk av sosiale medier for første kvartal i år. MediaPuls ser på noen av hovedlinjene. 

 

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde:  Boris Smokrovic via Unsplash