fbpx
Facebook-Effekt

MediaPuls 227 og 228: Facebook Effekt og Snapchat vekst

Mørke skyer på kinohimmelen. Facebook-Effekt 2017-rapporten gir mange svar. DNB skaper ringvirkninger og Snapchat overrasker stort, til tross for at alle «hater» det nye designet.

Mørk kinohimmel

Tallene for kinobesøk i Norge har vært utrolig stabilt siden 1980-tallet, med mellom 10 og 13 millioner kinobesøk i året. Men til tross for stabile tall i Norge er det mørke skyer på kinohimmelen. Årsaken er strømmetjenestene.

Facebook-effekt 2017

I 2016-rapporten hadde Ståle analysert 210.000 Facebook-poster. I 2017 har han fått langt mer data å kose seg med. Hele 570.000 poster fordelt på 128 forskjellige bransjer. I motsetning til hva vi kanskje skulle tro, er rekkevidden stabil. De største sidene har minst organisk rekkevidde. Mange poster gir mindre rekkevidde. Og dårlig ut kommer de som bare poster lenker.

Ringvirkninger

Visste du at en norsk bedrift i gjennomsnitt bidrar med 10 lærere, 7 politibetjenter og 6 sykehjemsplasser? Sjekk hva din bedrift bidrar med til samfunnet – ta en titt på www.dnb.no/ringvirkninger. DNB kunne ha gjort en enda bedre jobb med å personalisere e-posten til meg, men dette er uansett lekkert utviklet. Det å kunne se for seg selv hva egen arbeidsplass bidrar med av studie- og arbeidsplasser skaper stolthet. Innovativt og lekkert – på både laptop og mobil.

Snap overrasker, til tross for stor frustrasjon

Snap la frem overraskende gode tall denne uka. 18 prosent vekst i antall daglige brukere overrasket også. Omsetningen økte med 72 prosent til over 2,2 milliarder kroner i 4. kvartal. Mye av økningen skyldes annonseverktøyene som ble lansert i fjor, som gjør det mye enklere å kjøpe annonser i Snapchat. Med nok en selvbetjent annonseløsning fra et sosialt nettverk, vil presset på de tradisjonelle mediehusene bli enda større.

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Vek Labs via Unsplash