fbpx
reklame

MediaPuls 222 – Når journalistikken egentlig er reklame

For mye informasjon gjør det vanskelig å å holde seg informert. Amazon har endelig åpnet sin første dagligvarebutikk uten ansatte. Norske journalister lager reklame, Schibsted ansetter egen sjef for blokkjedeteknologi og Instagram fortsetter å kopiere Snapchat.

Ny rapport avslører at tilgang til mer informasjon gjør det vanskeligere å holde seg informert. Ifølge rapporten “American Views: Trust, Media and Democracy” fra Gallup og The Knight Foundation, svarer amerikanerne at eksplosjonen av nyhetskilder har gjort det vanskeligere å holde seg oppdatert.

Amazon Go endelig åpnet

For kort tid siden åpnet Amazon sin første butikk hvor du tar varene og går. Uten kasseapparat. og uten køer. I alle fall i teorien. For åpningen tiltrakk seg flere hundre kunder,  som i kjent Apple-stil sto i en lang kø utenfor butikken i Seattle.

Butikk-konseptet som har fått navnet Amazon Go har vært testet på Amazons egne ansatte i ett år før åpningen mandag.

Når journalistikk er reklame

De tradisjonelle mediene elsker å skrive om influencere som bryter lover og regler. Samtidig er de med på å legitimere lovbrudd ved å gi mange av de samme influencerne stor spalteplass i aviser, og skjerm-tid på diverse TV-programmer. Sågar noen har til og med fått sin egen TV-serie. Og det gjør ikke saken enklere når de samme journalistene også bryter loven. Når de samme journalistene som skal formidle journalistikk egentlig driver med reklame. Uten å merke det som reklame. 

Schibsted ansetter egen sjef for blokkjedeteknologi

Veldig forenklet kan man si at blokkjedeteknologi er en helt ny måte å gjennomføre pengetransaksjoner på, som gjør at man ikke trenger tredjeparter som banker eller meglere. Og tidligere denne uken ble det kjent at Schibsted ansetter en sjef for blokkjedeteknologi. En person som er i midten av 20-årene, og som forstår seg på teknologien. Dette viser nettopp forskjellen mellom den gamle tankegangen som sitter igjen i veggene hos veldig mange bransjer – også i mediebransjen – og den nye tankegangen. Kudos til Schibsted!

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Chris Leggat via Unsplash