fbpx

MediaPuls 137 – Åmås slår tilbake mot kritikken av Mediemangfoldsrapporten

MediaPuls har besøk av lederen for Mediemangfoldsutvalget, Knut Olav Åmås, for å diskutere rapporten som ble møtt med stor kritikk.

Mediemangfoldsrapporten står sentralt i denne episoden. Etter 540 dager ble den 180 sider store utredningen lagt frem tirsdag 7. mars, og vi inviterte Knut Olav Åmås, som har ledet utvalget. Det har ikke manglet på reaksjoner. Dagens Næringsliv mente utvalget minnet om et kartell, mens Medier24 konkluderte med at dette var en rapport for en bransje som ikke får det til, og som vil gi mer penger til seg selv.

Tirsdag 7. mars ble også kampanjen #EttMinutt lansert. Kampanjen #ettminutt er resultatet av et initiativ fra Stiftelsen Tinius og Amedia-stiftelsen, i samarbeid med en rekke redaktørstyrte medier i Norge. MediaPuls tok en prat med administrerende direktør for Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum, for å høre mer hva som ligger bak #EttMinutt.

Vi gratulerer sjefredaktøren i Aftenposten, Espen Egil Hansen, som kan vinne internasjonal pris for «Kjære Mark»-brevet han skrev til Facebook-sjefen omkring det omdiskuterte Vietnam-bildet, og Hans-Petter svelger med glede en stor kamel.

MediaPuls gratulerer også Tora Bakke Håndlykken som ny nyhetsredaktør i VG.

I spalten «sosiale medier siden sist»ser vi nærmere på Snap, den norske sosiale medier-appen Gobi, Instagram som kommer med geo-filter, og LinkedIn som ikke får lov å komme tilbake til Russland.

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de nærmeste ukene.

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.