fbpx
mobilbruk

Totalt sett har mobilbruken bak rattet blitt redusert med over 10 prosent fra 2020 til 2021. Foto: Tong Patong/ Adobe Stock.

Kvinner er mobilverstinger bak rattet

Kjøredata fra de to siste årene viser at kvinner bruker mobilen mye mer enn menn mens de kjører. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Fremtind. 

Menn reduserer mobilbruken i bilen mest

Kjøredata fra Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, viser at kvinner brukte mobilen opp mot dobbelt så mye som menn mens de kjørte i 2021. Lignende atferd ble også registrert i 2020.

Totalt sett har mobilbruken bak rattet blitt redusert med over ti prosent fra 2020 til 2021. Menn har hatt den største reduksjonen, med 16 prosent. Kvinner har også redusert mobilbruken, men bare med 8 prosent.

Ikke bare har menn redusert mobilbruken mer enn kvinner, men utgangspunktet var også at menn brukte telefonen mindre mens de kjørte. I 2020 brukte menn mobilen 30 prosent mindre enn kvinner, og i fjor 36 prosent mindre.

* I 2020 brukte menn mobilen 30 prosent mindre enn kvinner, og i fjor 36 prosent mindre. Legg merke til den kraftige oppgangen i mobilbruk blant kvinner når det går mot jul. 

 

40 kilometer med mobilen i bruk

Dataene fra Fremtind viser at kvinnelige sjåfører hadde en topp i mobilbruk i juli, med 3,5 prosent andel av kjøringen. Nordmenn kjører om lag 1.175 km i måneden. Det vil si at de kvinnelige sjåførene i snitt kan ha kjørt 40 kilometer med mobilen i bruk på kun en måned.

Menn fikk en topp på mobilbruk bak rattet i mars 2020, da koronaen inntraff. Én hypotese er at det var en stor mengde nyheter som måtte sjekkes og ikke kunne vente.

Fremtinds kjøredata er basert på faktisk tasting og bruk av mobilen, ikke om du for eksempel streamer musikk eller hører på podkast via mobilen. Datagrunnlaget er fra totalt 77 millioner kjørte kilometer (48 millioner i 2021), og mellom 5 og 7.000 aktive brukere av appen Smartbil.

Avslutter appen Smartbil

Det skal legges til at Fremtind la ned Smartbil-appen like før jul 2021. Et viktig mål med Smartbil-satsningen var å redusere skadeutbetalingene, men, Fremtind klarte ikke å rekruttere en kritisk masse til å bruke appen. Dermed uteble den store effekten.

Moralen er uansett den samme; ikke bruk mobilen mens du kjører bil. Det kan koste liv!