fbpx

Klar tale fra Google-sjefen, Jan Grønbech

Googles jobb er utelukkende å lytte til brukerne og lage software som forenkler livet deres.

google-15-years-norge

Google feirer 15 år utenfor Oslo-kontoret

Google+ eller Facebook, Android eller iOS, det er fascinerende hvor engasjerte vi har blitt i forhold til teknologi og kommunikasjonsplattformer. Det er ingen tvil om at vi har sterke følelser for enkelte selskaper, produkter og merkevarer. Noen er bedre enn andre til å fortelle gode historier, andre lever historien – og nyter hver dag som går – vel vitende at de er med på å endre våre liv med sin tilstedeværelse. Derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse heller at Google er flere ganger kåret til et av de beste stedene å jobbe – både i og utenfor Norge.

Og nettop derfor er jeg ekstra stolt av å kunne dele med dere et veldig personlig og åpenhjertelig med ingen ringere enn Jan Grønbech, mangeårig leder for Google Norge. Jeg har møtt Jan flere ganger og vi har diskutert mye og mangt og det gjorde meg derfor ekstra glad når Jan takket ja til å bli intervjuet slik at jeg fikk anledning til å dele med dere Jans og Googles tanker om og planer for premtiden. Ta dere en kopp kaffe, finn dere et godt sted å sitte og kos dere, for nå har dere anledning til å bli virkelig godt kjent med sjefen «sjøl».

Liker dere det dere leser så håper jeg dere også deler det videre.

Hvem er Jan Grønbech og hva driver Jan med?

Jeg er 46 år og gift med min amerikanske kone som jeg møtte på universitetet for 22 år siden.  Sammen har vi to tenåringsjenter på 14 og 16.  Vår eldste datter er multifunksjonhemmet og det setter jo et visst preg på vår hverdag.  Samtidig får det alle andre utfordringer til å virke helt patetiske, så man får jo litt bedre perspektiv på tingene.   Jeg har relativt lav empati for foreldre med kolikkbarn etter å ha vært våken hver natt i 16 år.  

Ved siden av familien er jeg en relativt kjedelig A4-familiemann.  Jeg trener en del og har deltatt i 31 større konkurranser de siste 9 årene inkludert 3 ganger i New York maraton, 2 ganger i Vasaloppet og selvfølgelig Birken en del ganger.  Nå som dette har gått fra å være moro, til fullstendig fanatisme med egen pressedekning på slep, så prøver jeg å finne andre arrangement som ikke overfylles av finansanalytikere fra Sunnmøre.  Transjurassienne i Frankrike kan anbefales.  Nesten ingen nordmenn deltar, noe som fører til at sjarmen er intakt.  Jeg liker sunnmøringer, bare så det er sagt, men kan bare ikke se noen grunn til at de skal gå på ski.  

Jeg er relativt interessert i ting med motor og betaler årsavgift på 6 kjøretøy, der den morsomste er en svær BMW touringsykkel med flere dupeditter og teknologiske løsninger enn de fleste nye luksusbiler. Den kjipeste er en VW handikappbil jeg var nødt til å kjøpe og som takket være vårt mindre sympatiske avgiftssystem kostet meg mer enn en Tesla S og en motorsykkel til. 

Google er nærmest blitt en de facto-standard for søk i Norge og verden for øvrig. Er det norske Internett-søk-markedet annerledes på noen måte sammenlignet med resten av markedet deres?

Ubetinget ja! Norsk næringsliv er utrolig trege til å ta i bruk ny teknologi og innføre det vi kaller digitalt lederskap.  Vi anslår at det bare er 100,000 bedrifter med hjemmesider i Norge.  Av disse har neppe mer enn 5,000 en mobiltilpasset side.  Dette er komplett uforståelig med tanke på at vi er den mest digitale populasjonen i den vestlige verden.  

Norge banker Danmark på de fleste områder, men det er over dobbelt så mange danske AdWords-annonsører som norske.  Ettersom de aller fleste blir AdWords-annonsører av egen vilje så vil jeg driste meg til å påstå at dansk næringsliv er hakket mer på hugget enn det norske, i alle fall i SMB segmentet.

Google har som selskap endret seg kraftig i løpet av de siste årene. Fra å være en ren søkemotor har selskapet utfordret mange etablerte markeder – ikke minst på smarttelefon-markedet med Android og programvare-markedet med blant annet Google Docs. Hva er Googles ambisjoner for fremtiden?

Vår ambisjon er å organisere verdens informasjon og gjøre den universalt tilgjengelig på en brukervennlig måte.  Alle våre nye produkter og forretningsområder har sitt opphav i denne grunnleggende visjonen.  Android er en løsning for å skaffe folk tilgang selv om de ikke har en laptop.  Chromebook er det samme.  Vi skal være best på dette og så lar vi alle andre jobbe med de tingene som faller utenfor denne visjonen. 

Google+ opplever blandet mottagelse og engasjement i Norge. Samtidig er Google+ også veldig annerledes enn andre sosiale nettverk. Noen omtaler Google+ som akkurat det, et sosialt nettverk på lik linje med Facebook, Twitter og LinkedIn, mens andre omtaler det som en hub eller nav for alle Google-tjenestene. Hva vil du si at Google+ egentlig er og hvorfor bør alle personer og virksomheter ta det i bruk?

Google+ er det raskest voksende nettfenomenet noensinne.  Det tok Facebook 6 år å nå det nivået vi var på etter 1 år.  De første 100 dagene etter lansering ble det delt 4,3 milliarder bilder på Google+, så det er tydelig at fotografene har skjønt poenget.

Bedrifter bør ta Google+ i bruk for å bli lettere å finne på Google.  Det sosiale aspektet ved søk blir stadig viktigere.  I 1994 fantes det 623 nettsider.  Den gangen trodde vi at vi kunne lagre alt innhold på en server.  I dag skapes det 5 exabytes med innhold hver dag.  Dette tilsvarer 5 milliarder pick-up’er stappfulle med tettskrevne A4-ark.  Grunnet denne eksplosive veksten vil våre venners anbefalinger gjennom Google+ bli en viktig faktor i  hvordan vi rangerer ting så det skal være relevant for deg som bruker.  Små bedrifter, som tannleger og rørleggere, trenger jo ikke hjemmesider.  De kan klare seg med en Google+ side.

Privatpersoner bør bruke Google+ til deling og kommunikasjon.  Jeg bruker det til å dele alle mine bilder med familien.  Jeg bruker det til å snakke med familien i USA på Hangout og sparer en formue på ikke å måtte ringe.  Siden jeg kan dele det jeg vil med nøyaktig hvem jeg vil så bruker jeg det også mye i jobbsammenheng.  Vi har også kundemøter på Hangout, spesielt når vi har kunder i andre byer som vi tidligere kanskje måtte fly til hver måned. Det er lett å finne grunner på nett også.  Her er for eksempel en jeg mener har gjort hjemmeleksen sin.

Hvorfor er ikke Google mer åpen rundt antall brukere og bruk av Google+ som et sosialt nettverk? Når kan vi forvente å få bedre innsikt og analytiske rapporter – enten levert av Google selv, eller via tredjepartsaktører og bruk av API?

Jeg synes vi er ganske åpne.  GlobalWebIndex sa i år at 26% av alle mellom 16-64 år, med tilgang til nettet, bruker Google+ månedlig.  I tillegg er YouTube en sosial plattform med tilsvarende utbredelse.  I Norge og andre enkeltland måler vi ikke antall brukere på Google+. Jeg vet selv ikke hvor mange norske brukere vi har.

Googles forretningsmodell velger å ignorere to ting, dekning i form av antall brukere og målgrupper.  Vår tanke er at dersom man som annonsør betaler for et klikk så er det den beste måten å annonsere på.  Hvis noen søker etter et produkt så har de automatisk satt seg selv i det produktets målgruppe.  Dekning er stort sett bare tull.  Hvor mange som potensielt kan se en annonse på en nettavis sier jo ingenting om hvor mange som virkelig så den.  Ergo fokuserer vi heller på hvor mange som klikket og lar annonsøren betale en egendefinert pris for det.  Derfor trenger vi ikke å måle lokal trafikk, heller ikke på Google.no.

Hvordan opplever Google BYOD-trenden? Hvordan påvirker forbrukerliggjøring av teknologi Google som en produkt- og tjenesteleverandør?

Jeg mener det nesten er en menneskerett å kunne «bring your own device» til jobben.  Dersom jeg skulle begynne å jobbe et sted og fikk utlevert en Windows-laptop, en Blackberry og et krav om å bruke Notes, så hadde jeg ikke blitt mange sekundene på jobben. Vår jobb er utelukkende å lytte til brukerne og lage software som forenkler livet deres.  Det vil vi fortsette med uansett hvordan dette utvikler seg.

Slaget om forbrukeren ser ut til å stå rundt hvem som kan gi brukere det beste økosystemet av enheter, tjenester og produkter. Her har Apple på mange måter satt agendaen, men blir utfordret av både Microsoft og dere selv. Hvilke planer har dere for hvordan dere skal bli best på å tilby forbrukeren alt de vil ha, og hvilke planer har dere for å bli best?

Android selger jo ganske bra og har vel 80% av verdensmarkedet innen smarttelefoner.  I de landene der vi har lansert Chromebooks så har de umiddelbart blitt bestselgere i butikkene.  Vi vil fortsette å være tro mot våre åpenhetsidealer.  Mens det har kommet 5 utgaver av iPhone har det sikkert kommet 1,000 Android-baserte modeller.  Innovasjonen på den plattformen drives av langt flere enn oss, også av brukerne.  I det lange løp tror jeg det er løsningen hva gjelder brukervennlighet, og brukervennlighet vinner alltid.

I ”utlandet” ser markedet for både smarttelefoner, nettbrett, sosiale medier og tjenester til å være langt mer fragmentert enn i Norge. Hva tror du og Google årsaken er til det, og er det en fordel eller ulempe for Google?

Jeg tror ikke Google mister søvn over hva som skjer i det norske markedet.  Til det er det alt for lite.  Men Norge er paradoksenes land.  Vi har flere Harley-Davidsson, Porscher, Rolexer, Tesla og iPhones per innbygger enn noen andre land.  Jeg tror at den jevne engelske, amerikanske eller tyske forbruker ser på prislappen og veier kostnad opp mot nytte.  Nordmenn gjør i mindre grad det og kjøper det de tror gir dem mest street cred.  Det kan i alle fall virke slik.  Kanskje vi har det for godt her i landet?

Du har tidligere uttalt at ”Ingen slutter i Google” – hva er hemmeligheten bak Googles suksess som en av Norges beste arbeidsplass?

Vi har lav turnover.  Det har flere årsaker.  Larry og Sergey skapte Google som sin egen «drømmearbeidsplass».  Ta en kikk på The Founder’s Letter, fra 2004, og les om hvordan de tenkte for 9 år siden.

Google-sykler

* Google-sykler utenfor kontoret i Mountain View

Ingeniørene våre vet at de aldri vil få større og vanskeligere oppgaver enn de de kan få hos oss.  Hvis en oppgave er så lett at andre kan gjøre det, så gjør vi det ikke.

Selgerne vet at de aldri kan få selge et produkt som skaper bedre resultater for kundene.  AdWords og YouTube har snudd opp ned på all markedsføring ved å gi annonsørene full transparens og umiddelbar informasjon om konvertering.

Googles grunnleggere har uttalt at de ønsker å gjøre verden til et bedre sted.  Dette gjør de blandt annet ved å gi folk tilgang til nett i områder der det ikke finnes, dette ved hjelp av tusenvis av heliumballonger med rutere på, for å si det enkelt .  De bygger ut 1GB bredbåndsdekning i utvalgte byer.  Vi har Google.org som er en viktig filantropisk arm.  Vi investerer i fornybar energi.  Jeg tror disse eksemplene på tiltak er ting som vi ansatte lett kan identifisere oss med og være stolte over.

I tillegg er Google ekstremt gode på å skape godt arbeidsmiljø.

Dyktighet blir belønnet.  Er du skikkelig flink så vil du lykkes i Google.  I en vanlig bedrift kan du risikere å bli stoppet av politikk eller ansiennitet.  Det to ordene finnes ikke hos oss.

Veldig stor del av den tiden vi er på Internett kommer fra mobile enheter. Samtidig er 95 prosent av norske nettsider og –steder ikke tilpasset for mobile flater. Dette har du uttalt som en trussel for norsk næringsliv. Kan du forklare dette litt nærmere?

I dag kommer 39% av alle søk i Norge fra mobil.  Det at norske selskaper ignorerer dette er rett og slett flaut.  Tenk deg alle turistene som kom til Norge i sommer.  Alle sammen hadde mobilen som sin primære informasjonskanal.  De opplever nærmest at Norge er offline når de a) enten ikke finner noe i nærområdet fordi de ikke er på nett, eller b) finner en nettside som ikke egner seg for en desktop en gang.  På mobilen er jo dette ubrukelig.  Ergo velger mange bedriftsledere å gjøre det samme som å stenge butikken 2-3 ganger per uke. 

Vi forventer at Norge den 21.12. vil bryte den magiske 50% grensen for mobile søk på Google i noen timer.  Jeg vil oppfordre alle styreledere i Norge til å sparke alle administrerende direktører som ikke har fått bedriften på mobilen innen den tid.  Jeg har sagt dette lenge, men bare noen få direktører har fått fyken.  Sikkert ikke bare av denne grunnen heller. 

Jeg var i USAs desidert fattigste område i sommer, på de amerikanske jomfruøyene.  Her var stort sett alle bedrifter fra barer, klesbutikker og restauranter til hoteller, båtutleie og industri til stede med mobile nettsider.

Internett nærmer seg våre øyne – fra store arbeidsstasjoner til smarttelefoner og nå snart Google Glass. Når kommer Google Glass til Norge, og kan vi forvente å se Google komme med smartklokker og andre Internett-enheter som vi kan ”kle oss med”?

Jeg vet dessverre ikke når Glass kommer, men jeg er sikker på at vi går en spennende tid i møte.  Jeg deltok nylig på et seminar der McKinsey snakket om de neste 12 megatrendene.  The Internet of Things var en del av dette.  I fremtiden tror jeg at nesten alt vil være online.  For å sette det litt på spissen.  Hvorfor skal ikke en jakke, konstruert ved hjelp av nanoteknologi, være online og selv kunne regulere temperaturen ved å forandre tettheten i materialet?  Hvorfor er det bare Tesla som tilbyr gratis Internett til brukerne sine?

Dette du beskriver med glass og klokker det er bare to av mange ting.  Det er ikke Google som kommer til å drive dette fremover.  Det fine med Android og den åpne plattformen er nettopp at forbrukerne og alle teknologiselskapene som ønsker det kan bidra og det gjør de.

Hva tror du og Google kommer til å være viktige teknologitrender for 2014?

Jeg har ikke hørt noen snakke om 2014.  Larry Page liker å tenke i 50 års perspektiv.  2014 blir spennende og det mest oppsiktsvekkende blir sikkert på hardware siden med de nevnte briller og klokker og andre ting som måtte komme.  Ikke minst tror jeg vår lille billige ChromeCast plugg til TV vil forandre måten vi konsumerer levende bilder på.  Det at du kan styre TV-en fra mobilen og flytte YouTube filmen eller Netflix serien opp på den store skjermen, gjør online-video langt mer spennende. 

For vår del tror jeg 2014 blir året der annonsørene endelig begynner å forstå nettets kraft og hvor YouTube virkelig slår gjennom som annonsekanal i Norge.  YouTube er nå den nest største kommersielle kanalen etter TV2. I Sverige er de størst.  På YouTube treffer man målgrupper som ALDRI ser på TV og man bygger ut dekningen på sin TV-kampanje til en brøkdel av hva det samme ville kostet på TV der man blir tvunget til å vise reklamen 20 ganger til folk som likevel aldri kjøper produktet ditt, de vi kaller heavy viewers.

Jeg tror at vi vil se en voksende industri Norden av selskaper som utelukkende produserer innhold for YouTube.  I USA har dette vært en trend lenge og noen av USAs mest sette serier er nå utelukkende online.  Alle kjenner House of Cards og Orange is the new black.  Men, den største suksessen blant yngre kvinner er serien Wigs som går på YouTube med 8 minutters episoder hver dag.

I løpet av få år vil vi se  at TV og filmprodusenter i Norden begynner å omfavne online video og lage ting som er av interesse for den stadig voksende målgruppen som ikke har noe forhold til TV overhodet.  I USA ser vi nå at 55% av alle nyetablerte husstander med collegeutdannelse ikke skaffer seg kabel eller digital TV abonnement.  De har alle TV, men den brukes utelukkende til å konsumere online innhold når det passer dem. 

Search on!