fbpx

Klabb og DAB

Få DAB-brukere og få DAB-klager. Og få DAB-adaptere som støtter trafikkmeldinger.

Det er fortsatt mange som er engasjert i DAB – på godt og vondt. Endringer gjør ofte vondt, og spesielt når endringene koster penger, gir lite nytt og er i tillegg påtvunget.

– Det er vanskelig å få stor entusiasme for en omlegging som folk ikke oppfatter som et stort framskritt. Dab betyr nok mer for dem som sender radio enn de som mottar radio, tror professor Frank Aarebrot.

Frank Aarebrot er faglig ansvarlig for en fersk undersøkelse som er utført av Respons Analyse for Nordiske Mediedager. Undersøkelsen avslører blant annet at bare 31 prosent av de spurte stiller seg positive til innføringen av digital radio. Og én av tre fortsatt ikke skaffet seg en DAB-radio.

Undersøkelsen, som er en del av den årlige Medieundersøkelsen, viser også at det ikke er de eldre som nødvendigvis er mest negative til innføringen av ny radioteknologi. Hele 51 prosent av de spurte under 31 år er negative til DAB-radio. DAB-radio er ikke fremtidens radio, men en påtvunget digital-radio for de eldste.

NRKs DAB konsulent til unnsetning 

Norsk kommunikasjonsmyndighet – også kjent som NKOM – har fått få klager i forbindelse med innføringen av DAB-radio. Det får være en mager trøst. Og for de som sliter med å få fremtidens radio-teknologi til å fungere, kan DAB-konsulent Jørn Erik Jensen i NRK være redningen. Torsdag 23. mars får Seniornett Hadeland og Hadeland Seniorforum besøk av NRK sin DAB konsulent melder nettavisen Hadeland.

Få brukere og få klager

At det ikke er så mange som bruker eller liker DAB-radio er kanskje ikke så alvorlig. Ennå. Flott er det også at det er få som klager. Og at NRK har sin DAB konsulent som kan hjelpe de som trenger det. Mer alvorlig er det derimot at det er få DAB-adaptere som støtter trafikkmeldingerNAF har sjekket adaptermarkedet, og de færreste har funksjonen Traffic Announcement (TA), ifølge NAFs kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal. 

Egen radiokanal for trafikkmeldinger

NRK forsøker etter beste evne å bøte på DAB-adapter-problemet, ved å opprette en egen NRK-kanal for trafikkmeldinger.

Du skal være over snittet opptatt av trafikkmeldinger om det er den DAB-kanalen du velger å høre på. Og om du hører på NRK-Trafikk – som DAB-kanalen heter – skal det mye til for at det dukker opp en trafikkmelding som i tillegg er relevant og aktuell for deg. Der du er, og dit du er på vei.

– Det er en halvveis løsning å be et stort antall brukere skifte radiokanal for å få med seg viktige meldinger, mener Nils Sødal.

Jeg kastet den ene DAB-radioen jeg hadde

Hjemme har jeg kastet den DAB-radioen jeg fikk i gave etter et foredrag.

DAB-radioen leverte altfor dårlig lydkvalitet, i tillegg til at lyden falt ut hele tiden. Hør selv på opptaket under:

I stedet har jeg lastet ned myTuner Radio Pro, hvor jeg har tilgang til radiokanaler fra hele verden. Sitter jeg hjemme og hører på radio, trenger jeg derimot ikke å bli avbrutt av trafikkmeldinger.

Les også: DAB er dust! Dermed DABsta!

Fremtidens radio vil gå over internett og 5G. Trafikkmeldingene vil leveres til deg når det er aktuelt og relevant. Radiokanaler vil bli pakketert og presentert på samme måte som Facebook-feeden din i dag. På bakgrunn av algoritmer og kunstig intelligens. Endring av programmer – eventuelt kanaler – vil styres enkelt via stemmen din.

I mellomtiden får vi trøste oss over få brukere og få klager. Og at overgangen til DAB i bilene ikke kommer til å koste mer enn 23 milliarder kroner!