fbpx

Jakten på #gründersuksess

Skal flere gründere oppnå suksess, må vi få frem historiene til de som har lykkes i større grad.

Det blåser en #gründervind i Norge. Noen vil si at vi begynner å få «kniven på strupen» nå som oljeprisen ligger på et rekordlavt nivå, og retningen etter oljen skal «stakes ut». I begynnelsen av januar i år lurte jeg på om 2015 ville bli et #gründerår, og så langt er det mye som kan tyde på akkurat det.

#Fail å fokusere på suksess?

grundersuksess-hanspetterFortsatt er det derimot slik at pressen først og fremst liker å skrive om de som mislykkes i stedet for å løfte frem de som er i ferd med å lykkes, eller har gjort det. Når jeg spurte om du vurderte å bli en gründer i løpet av 2015, svarte 84 prosent ja.

Hvor mange av de 84 prosentene som svarte ja, som har gjort noe med det, vet jeg ikke, men jeg synes å merke den økende #gründerpulsen.

For norske medier kan det derimot virke mer fristende å fokusere på det negative enn det positive. «Bad news is big(er) business» og kritiske artikler engasjerer ofte mer enn de positive. I tillegg er det vanskeligere å bli «profet i eget hjemland», så skal du få din «fair share» av oppmerksomhet her til lands som gründer, så kan kanskje løsningen være å flytte til utlandet – og da aller helst USA. Nordmenn elsker nordmenn som lykkes i Amerika.

Hva er din #gründersuksess?

Jeg tror derimot det er viktigere å fokusere på det positive. Jeg tror ikke vi nødvendigvis må flytte utenlands. Men vi trenger flere suksesshistorier fra de som har lykkes, eller de som er i ferd med å lykkes. De som akkurat har kommet i gang. Via bloggen til Innovasjon Norge – gründerpulsen – blir vi bedre kjent med mange gründere, i tillegg til de som jobber med gründere. Ekteparet Bente og Jan Sollid Storehaug skriver også veldig mye godt om entreprenørskap og gründere på sin blogg – digitalhverdag. Bloggposten deres «De 10 mest populære gründer bloggpostene» er således et «must-read».

Gründerkvinner som inspirerer og motiverer

GrunderKvinner-HansPetterNår jeg tok «steget» ut i et #gründerliv – for snart ett år siden – var det ikke fordi jeg ble inspirert av hva norske journalister skrev. Hadde jeg hørt på pressen hadde jeg ikke våget. Foruten avgjørende støtte fra min kone, fikk jeg først og fremst støtte, motivasjon og inspirasjon fra andre gründere, og da først og fremst fra kvinner. Kvinner deler mer enn menn er min erfaring. Der menn hegner om det de finner verdifullt, deler kvinner. Jeg ble sterkt inspirert og motivert av dyktige kvinner som blant annet Astrid Valen-Utvik, Cecilie Thunem-Saanum, Eva-Charlotte Stenset, Henriette Hedløv, Jorun Flydal, Ingvild Moen og Bente Sollid Storehaug. Alle disse gründerkvinnene har til felles at de deler raust sin kunnskap og erfaring – og at de i stor grad har lykkes som gründerkvinner.

Jeg er helt sikker på at det finnes mange dyktige gründere «der ute» som har en historie å fortelle. En historie som kan inspirere og motivere andre til å våge. Til å følge sin drøm. Til å vite mer om hvordan man går frem for å oppnå #gründersuksess.

Gjesteblogg din #gründersuksess-historie her!

For meg handler suksess om å oppnå det man har ønsket seg som et resultat, det man har planlagt for, eller satt seg som mål å oppnå. Har du lyst til å dele din historie, kan du gjøre det på HansPetter.info 100 prosent uredigert og usensurert. Ta kontakt med meg hvis du sitter på en historie, eller del denne bloggposten videre til noen du kjenner som har en historie som bør fortelles! En historie som kan motivere og inspirere andre til å følge sin gründerdrøm.

La oss skape #gründersuksess sammen, og la oss fortelle historiene. Håper jeg mottar mange eposter fra gründere som vil gjesteblogge!

Merk: Husk at historien din skal motivere de som typisk leser HansPetter.info. Folk som er opptatt av ledelse, kommunikasjon, teknologi og sosiale medier. Uavhengig av hvilken bransje du kommer fra er det viktig at historien din oppleves relevant og aktuell. Jeg forbeholder meg retten til å takke nei til bidrag som jeg mener ikke passer inn i formatet eller målgruppen. Både kvinner og menn oppfordres til å levere inn sine historier.