fbpx

Jabra Elite 8 Active og Elite 10

Jabra sine nye ørepropper representerer en ny æra i trådløs lyd. Jeg har testet begge to og har en klar favoritt.

Teknologisk mote

Trådløse ørepropper har blitt mer enn bare et teknologisk tilbehør i vår internett-tilkoblede verden; de har blitt en del av vår identitet. De er teknologiske moteplagg som sier noe om hvem vi er som individer. 

Sammen med hodetelefoner, smarttelefoner, smart-ringer og stadig flere andre wearables, eller på godt norsk, teknologi vi kler oss med, representerer de en fusjon av funksjon og stil, teknologi og personlighet. 

Hvilke ørepropper du velger å kle deg med, handler ikke lenger bare om kjøpe noe som kan spille musikken du liker. Det er en personlig og ofte kritisk beslutning som reflekterer vår livsstil, våre verdier og vår smak. Det er mest av alt et emosjonelt valg, som gjenspeiler hvem du er og hvordan du vil bli oppfattet. 

Ørepropper er mote og mote er følelser. Og følelser er opplevelser og gode ørepropper gir gode opplevelser. Og gode opplevelser skaper helt åpenbart et stort og voksende marked. 

Et gigantmarked

I 2021 ble det solgt trådløse hodetelefoner og ørepropper for nesten 360 milliarder kroner på verdensbasis. Frem mot 2030 forventes det at dette markedet vil vokse med ca 35 prosent årlig. Den veksten kommer som en direkte konsekvens av økt velstand blant verdens befolkning, kombinert med en forbedret levestandard, som vil drive etterspørselen etter teknologi vi kler oss med. 

Danske Jabra er en pioner

Og i denne verden av trådløse ørepropper og hodetelefoner, står danske Jabra frem som en pioner, og med lanseringen av deres to nyeste modeller, Elite 8 Active og Elite 10, har de igjen hevet standarden for hva vi kan forvente av trådløse ørepropper. 

Jabra Elite 8 Active

Jeg har testet Elite 8 Active i Navy-blue og Elite 10 i «kaffelatte-hvit»

 

Elite 8 Active

Elite 8 Active er designet for de som lever et aktivt liv. De er robuste, med en IP68-klassifisering som betyr full støv-, svette- og vannbeskyttelse, og de har bestått de strenge testene i den amerikanske militærstandarden for robust elektronikk. Men denne robustheten har ikke gått på bekostning av verken estetikk eller lydkvalitet.

Jabra Elite 8 Active

Med Dolby Audio leverer de en naturtro lytteopplevelse, og den adaptive støykanselleringen gir deg friheten til å nyte din musikk eller podkaster uforstyrret, uansett hvor du er. Eller bare for å stenge byens lydforurensning ute. Batterikapasiteten er også formidabel, og gir deg opptil 56 timer uten ANC, 8 timer med ANC, og totalt 32 timer med ANC kombinert med et fulladet ladeetui.

Elite 10

Elite 10, derimot, er Jabras mest avanserte ørepropper for jobb og fritid. De gir en mer oppslukende Dolby Atmos-opplevelse gjennom Dolby Head Tracking. Jabra sitt semi-åpne design gir en luftig passform som reduserer øretrykket samtidig som komforten øker. Med en IP57-klassifisering, som gir støv- og vannmotstand, og seks timers batteritid med ANC, som kan utvides til 27 timer med det lommevennlige ladeetuiet, som i begge tilfeller kan lades opp både trådløst og via USB C-kabel, er de et solid valg for de som søker kvalitetslyd og allsidighet.

Jabra Elite 8 Active

Støykansellering og komfort er veldig viktig for meg

For meg er det mange faktorer som spiller inn når jeg velger hvilke ørepropper eller hodetelefoner jeg skal kle meg med, om det er når jeg drar ut i naturen, tar t-banen ned til sentrum eller setter meg på et fly for å dra avgårde til et oppdrag som foredragsholder eller konferansier. 

Design, komfort, batterikapasitet, lydkvalitet og støykansellering er noen av dem, hvor støykansellering nok er min viktigste faktor. Slik jeg ser det er ikke støykansellering bare en funksjon, det er en kunstform. Det er teknologiens måte å si til meg at «jeg vil gi deg den roen og stillheten du trenger.» 

Med Elite 8 Active og Elite 10, har Jabra tatt denne kunstformen til nye høyder. Elite 8 Active bruker Adaptive Hybrid Active Noise Cancellation (ANC), en teknologi som automatisk optimaliserer ANC-ytelsen til omgivelsene du befinner deg i. Det er som om øreproppene lytter til verden rundt deg og tilpasser seg for å gi deg den beste lydopplevelsen. Deres Wind Neutralizing HearThrough-teknologi demper vindstøy uten å blokkere ut trafikklyder, noe som gir sikker bruk uten å gå på bekostning av lydkvaliteten.

Elite 10 tar støykansellering enda et skritt videre med Jabra Advanced ANC. Denne kraftige teknologien justerer seg automatisk ut fra hva som befinner seg rundt deg, og blokkerer ut to ganger mer støy enn Jabras standard ANC. Det er som om øreproppene forstår ditt behov for stillhet og gir deg et personlig rom hvor du kan nyte din musikk eller podkast i fred.

Imponerende batterikapasitet

Batterikapasiteten på disse modellene er like imponerende som deres støykansellering. Men også her er det forskjeller, for mens Elite 10 gir deg 6 timer med ANC, som kan utvides til 27 timer med ladeetuiet, kan Elite 8 Active skilte med opptil 8 timer med ANC, som kan utvides til 32 timer med ladeetuiet.. Og med trådløs lading og hurtiglading, som gir deg en time med spilletid på bare 5 minutter, har du alltid dine favorittpodkaster lett tilgjengelig. 

Jabra Elite 8 Active

Og “speaking of” lett; vekten på disse øreproppene er et imponerende bevis på hvor langt den teknologiske innovasjonen har kommet. Det er intet mindre enn på grensen til det magiske hvor mye teknologi det er mulig å få inn i en ørepropp som ikke veier mer enn henholdsvis 5 gram for Elite 8 Active og 5,7 gram for Elite 10. 

Tekniske funksjoner

Jabra Elite 10:

Jabra Elite 8 Active

Jabra Elite 8 Active:

Hvilket par bør du velge?

Spørsmålet er egentlig hvilken utgave du bør velge. 

Om du bruker øreproppene til jobb, på t-banen, bussen eller på flyet, om du mest av alt snakker i telefon, hører på musikk eller podkast, eller om du ønsker å bruke øreproppene til å høre på white noise eller bølgeskvulp som er innebygd i Jabra sine ørepropper via den medfølgende Jabra-appen, står du overfor to gode valg: 

Min konklusjon

For min del lander jeg utvilsomt ned på Elite 8 Active. Og det til tross for at de ikke kan tilby den samme avanserte støykanselleringen. Komforten trumfer det meste, også i dette tilfellet. Jeg synes de sitter mye bedre og tettere. De er også langt mer behagelige å ha i øret over lengre tid, og verken Dolby Atmos eller krystallklare telefonsamtaler er spesielt viktig for meg, siden jeg mest av alt hater å snakke i telefon. Når det er sagt, har jeg selvsagt testet å snakke i telefon med begge to, uten at jeg kan si at verken jeg eller mottaker opplevde noe forskjell. 

Jabra Elite 8 Active

Elite 8 Active har en veiledende pris på 2.499 og kommer i fire forskjellige farger; Sort, Navy, Karamell, Mørk Grå. Elite 10 har en veiledende pris på 2.999 og er tilgjengelig i matt, glanset og titansvart, krem, eller kaffe latte hvit og kakao, som er en litt blanding av rødt og lilla. 

Som sagt, det å velge et sett med ørepropper er ikke lenger bare et teknologisk valg; det er et valg som reflekterer hvem du er og hva du verdsetter i livet. Det er et valg som sier noe om din stil, din smak, din lidenskap og din personlighet. Og med Jabra Elite 8 Active og Elite 10, har du to mesterverk som venter på å bli en del av nettopp din livsstil.