fbpx

Med iRed Lite kan du bruke ATV-fjernkontrollen som clicker til Powerpoint - og mye mer!

…en AppleTV-fjernkontroll, en MacBook og Powerpoint

Med iRed Lite kan du bruke ATV-fjernkontrollen som clicker til Powerpoint – og mye mer!

Det er ingen hemmelighet at både første- og andre-generasjons fjernkontroll til Apple TV kan brukes på din MAC, men om alle var klar over hvordan du skulle få brukt den til andre programmer enn de som Apple offisielt støtter – som feks Powerpoint fra Microsoft -er en annen sak.

Etter å ha koblet sammen din fjernkontroll med din MacBook – følg feks retningslinjene fra Apple sitt eget support forum her – så vil du kunne bruker fjernkontrollen som en clicker til Keynote som et eksempel, mens det ikke vil fungere hvis du har installert Microsoft Powerpoint i stedet.

iRed Lite

Takk igjen for at det er noe som heter Google, for etter litt søking på det store internettet fant jeg frem til en gratis app som heter iRed Lite, og som du kan laste ned her.

Om du bruker Front Row – dvs ATV-kontrolleren mot din MacBook – kan du veksle enkelt mellom iRed Lite og Front Row ved å trykke ned Meny-knappen, når som helst og fra hvor som helst.

En stor fordel med iRed Lite er at du kan programmere den til å inkludere alle typer apps som du kjører på din Mac, og du kan også koble til flere kontrollere og knytte feks at ATV-kontroller til en app, og en annen til en annen, osv.

En komplett manual for hvordan du bruker iRed Lite til det fulle finner du her.

Når du installerer iRed Lite ligger det flere apps ferdig programmert og klare til å ta i bruk – deriblant Microsoft Powerpoint 2004 – som også fungerer på Microsoft Powerpoint 2011. Jeg endret referansen til Powerpoint fra 2004 til 2011 – bare for syns skyld, det er ingenting du trenger å gjøre – iRed Lite funker fra første stund; last ned, installer og start – resten er tut&kjør….

Øvrige programmer som er ferdig programmert når du installerer iRed Lite er:

Holder du presentasjoner eller styrer musikken din fra MacBook-en kan jeg anbefale deg å ta i bruk en ATV-fjernkontroll, og med iRed Lite så får du full frihet til å kjøre alle programmer du vil fra fjernkontrollen.