fbpx

Eiendomsmeglere snakker om de tre B-er. Jeg er opptatt av de tre I-er!

Innhold, innhold og innhold

Eiendomsmeglere snakker om de tre B-er. Jeg er opptatt av de tre I-er!

For å få maksimal uttelling når du skal selge boligen din er beligenheten avgjørende. For å maksimal uttelling når du skal selge deg selv er det innholdet som bestemmer!

Konge, president & pave

Vi har hørt det før, «content is king», og jeg kan gjenta det til det kjedsomlige – innholdet er konge, president og pave. Uten godt innhold vil du rett og slett ikke lykkes.

Innholdet skal selvsagt stå i stil med hva du skal formidle eller selge – det samme innholdet som fungerer på en bedrifts hjemmeside vil feks ikke fungere på en blogg.

Ikke selg, men lær!

Mens en hjemmeside skal profilere selskapet og en webshop skal selge så skal en bedriftsblogg lære bort. Innholdet på en blogg som tar utgangspunkt i å lære bort noe er også langt mer fristende å Like (utifra et Facebook perspektiv) hvor nesten alle er negative til å bli solgt til – samtidig som alle har lyst til å få eksklusive tilbud….ja, det er motstridende, men det er ingen av oss som liker å innrømme at vi lar oss påvirke :)

Alle kan selge Cisco, men det er få som gjør det.

Hvis jeg tar utgangspunkt i egen arbeidsplass – Cisco verdens største produsent av nettverk- og kommunikasjonsløsninger – så lever vi av å selge våre bokser, programvare, vedlikeholdsavtaler. Vi snakker derimot mye mer om løsninger, arkitekturer og fremtiden, fordi det er viktig å lære bort HVA, HVORFOR og HVORDAN. Cisco boksene er midlene for å nå målet. Videre så er Cisco sine burker tilgjengelig for alle 2,500+ partnere i Norge å selge, men det er få som selger virkelig mye.

En av årsakene er kanskje at de få også er veldig store, men mest av alt er kunnskapen deres avgjørende for den suksessen de har med å selge Cisco – eller historien om HVA bedriftene vil oppnå ved å velge Cisco, sammen med den kunnskapen den respektive Cisco-partneren besitter. Hvis jeg var en partner av Cisco og skulle starte med bedriftsblogging (hvilket vil være en av de store trendene i 2011) så ville jeg lagt stor vekt på kunnskapsbasert formidling via denne bloggen – hvor avsenderene av bloggpostene var teknikkerene selv, produktdirektøren, daglig leder, osv.

Datametrix får ha meg undskyldt, men jeg har valgt å bruke de som et eksempel her, fordi de er en Cisco partner, har en ekstrem Cisco-kompetanse og er først og fremst en suksessrik Cisco partner fordi de alltid har fokusert nettopp på kompetanse….kompetanse for å levere de beste løsningene, kompetanse for å levere den beste kundeopplevelsen. (Bare for ordens skyld – Datametrix har ikke bestilt denne bloggposten her!).

Datametrix har også i en lengre tid produsert sitt eget magasin – Dax@ktuelt – som ved litt omskriving faktisk kunne vært et særdeles godt utgangspunkt for en bedriftsblogg. Hvis Geirs trendhjørne hadde blitt lagt ut på Datametrix sin bedriftsblogg, så ville potensielle kunder fått muligheten til å kommentere, diskutere med Geir, kommet med innspill – og ikke minst; Geirs trendhjørne kunne blitt en yndet post for spredningsføring – Innholdet var så godt at folk fikk lyst til å dele det, spre det – på Facebook, Twitter & LinkedIn – til sine venner og bekjente – og andre blogger ville kanskje back-linke til Geirs trendhjørne i sine egne bloggposter fordi innholdet var så godt!

I dag er Geirs trendhjørne kun på papir, og da blir det vanskelig å dele – så fremst vi ikke gjør som jeg har gjort under – lagt inn magasinet i min egen bloggpost, slik at dere kan spre det videre, derav Spredningsføring (basert på godt innhold) og ikke markedsføring…. (for ordens skyld kan jeg innformere om at Geirs trendhjørne er på side 28!)

Vær personlig

Datametrix sitt Dax@ktuelt gjør videre noe som også gjelder i aller høyeste grad på en bedriftsblogg – de er personlige. Ansiktene du ser i magasinet er av de ansatte selv. Her er det ingen innleide modeller som skal kaste glans over selskapet, for selskapet lever først og fremst av sine ansatte. Det er krevende, og jeg vet at egen erfaring at det er VELDIG mange selskaper som har ansatte som vegrer seg for å stikke hodet frem – la seg avbilde, og ikke minst få i oppgave å skrive.

«Det er ikke det jeg er betalt for!» – hørt den før? Ja, det er krevende, men jeg kan love deg – det vil betale seg godt. Det å skape personlighet til innholdet vil kreve mye arbeide, men det vil også være langt mer givende – personlig og profesjonelt, og her – med Dax@ktuelt – vil jeg påstå at mye av arbeidet allerede er gjort…Ikke alt, men veldig mye!

Godt innhold skal være enkelt å finne

80 prosent av oss bruker Google (av og til andre søkemoterer også) når vi skal finne noe….Det er mange som ikke tenker så nøye over det, men å bli funnet av noen som søker er jo den beste situasjonen å være i – i stedet for å prøve å prakke på noen som ikke er på søken (reklame i sin enkelhet har jo KUN som formål å forstyrre oss – flytte fokuset vårt fra det vi EGENTLIG driver med – leser, ser på film, etc – og over på reklamen …som vi nesten aldri vil ha, uten at vi selv ber om den….). Hvis vi holder oss til Datametrix og Geirs trendhjørne er det derfor veldig viktig at bloggpostene er SEO-optimalisert.

En god blogg er skrevet for leseren

Dax@ktuelt er et magasin skrevet først og fremst for leseren. Fokuset er helt riktig plassert på hva som er viktig for leseren – for kunden – og ikke for Datametrix. Dax@ktuelt-stoffet skaper trygghet om at Datametrix vet hva de holder på med, og da blir jeg som leser også trygg på at de kan passe på meg – tilby meg som leser og kunde en løsning som jeg blir tilfreds med.

DaxBlogg

Den største forskjellen mellom DaxBloggen og Dax@ktuelt er det sosiale aspektet. Spredningsføringen, dialogen, kommunikasjonen, kommentarene, og derifra – overgangen fra interesse til kunde – fra markedsføring til salg – fra kostnad til inntekt, fra inbound til outband, fra nice to need, fra bortkastet tid til en god ROI. Fra taktiske forsøk til en strategisk gjennomføring!

Geirs trendhjørne som blogg i 2011 – får vi det?