fbpx

Første august begynte jeg som spesialrådgiver i Gambit Hill & Knowlton

«Hjelp! Jeg er i PR-bransjen!»

Første august begynte jeg som spesialrådgiver i Gambit Hill & Knowlton

Det er med en blanding av fryd og frykt jeg «forlater» IKT- og nettverksbransjen, og ikke minst kongen av nettverk – Cisco – etter 16 års tjeneste, for å ta på meg nye oppgaver og utfordringer hos kongen (mine ord) av PR & Kommunikasjon, Gambit Hill & Knowlton.. 16 innholdsrike år i konstant endring. Jeg føler jeg har vært med på å endre måten vi jobber, lærer, leker og lever på – akkurat slik Ciscos egen visjon var, å forme fremtiden vår med Internett- og nettverket som plattform. Jeg er evig takknemlig for alle erfaringer, opplevelser, arbeidsoppgaver og ikke minst alle de gode kontaktene jeg har fått, kontakter med kollegaer, partnere og kunder som i mange tilfeller har blitt mye mer enn bare kontakter, som har blitt gode venner!

Lang historie, kort

Sommeren 1995 begynte jeg som trainee hos en liten distributør som het SCS, og som kort tid etterpå ble kjøpt opp av Azlan, et av Europas største distribusjonsselskaper. Med oppkjøpet kom distribusjonsrettighetene til Cisco Systems – nå bare Cisco – og uten et fnugg av nettverkskompetanse utover et kortere OSI-studie fra NITH (den gang NKI-Datahøgskolen) ble jeg nærmest over natten produkt ansvarlig for nettopp Cisco.

Mars 1997 ble jeg ansatt i Cisco, som #10 i Cisco Norge, og blant de 10,000 første worldwide. Jeg var 25 år, og Cisco hadde en relativ beskjeden portefølje og posisjon i det norske markedet. Jeg begynte som forhandler ansvarlig og skulle jobbe mot små- og mellomstore partnere, i konkurranse mot 3Com og Bay som var de virkelig store nettverkskongene. Compaq hadde også hevet seg inn i konkurransen om å «ta markedet». I dag er alle tre borte.

I 1998 ble jeg kjent med Gambit da Cisco hyret inn selskapet for å ta opp kampen mot de nevnte tre, i tillegg til Nortel og Alcatel. Internett og teleoperatørene var en het potet, og Gambit skulle hjelpe Cisco til å gjøre selskapet bedre kjent utover det tekniske fagmiljøet hvis markedsføring var i stor grad basert på munn-til-øre.

Resten er historie.

PR-kåt

I 1999 hadde jeg for første gang trynet mitt på trykk i en norsk avis – kursleverandøren A-Team hadde signert en avtale med Cisco, og Gambit hadde hjulpet Cisco med å sette opp et møte med Finansavisen. Utover at jeg var veldig stolt og kry av å se ansiktet mitt på trykk, ble jeg også umiddelbart fasinert over hvor stor og viktig påvirkning en skrevet tekst hadde til sammenligning med en ren reklame. De fleste av oss kjøper jo aldri en avis eller et magasin for å lese reklame, men for å lese innholdet.

Fra den dag og frem til i dag har jeg alltid likt å jobbe med PR og med kommunikasjon, i samtale med journalister og media, for å bidra med mine historier, for å skape et innhold som folk forhåpentligvis ønsker å lese.

Snart førti, men ikke feit og ferdig

Jeg har alltid likt utfordringer, og har derfor også byttet arbeidsoppgaver og roller ofte. De siste fire årene mine i Cisco har jeg byttet jobb fire ganger. Nye utfordringer skjerper sansene. De siste to årene har jeg i tillegg til nettverk- og kommunikasjonsløsninger også blitt bitt av Apple-basillen, utover min generelle- og store interesse for gadgets og duppedingser.

Det siste året fanget jeg også opp en sterk interesse for sosiale medier og den digitale kommunikasjonen. Fra en ren push-basert hverdag hvor de forskjellige aktørene i kanalen «pushet» kunnskap og produkter mot felles kunde, har hele salg- og kjøpsprosessen endret seg ved at sluttkunden i større og større grad tilegner seg kunnskap via web2.0-teknologi, innhenter råd og anbefalinger via sosiale medier, og tar inn og bytter ut leverandører i et mye større tempo enn noen gang før. Med ansvar for Cisco sin SMB-satsning mot Nord-Europa og potensielt flere millioner av brukere og kunder, begynte jeg å følge med på sosiale medier i dypere forstand for å lære meg via egen blogg hvordan man virtuelt, men samtidig mer personlig kunne etablere relasjoner med kunder (skape pull) for å bygge merkevarekjennskap og etterspørsel, samtidig som man videreutviklet og vedlikeholdt relasjonene man hadde med forhandler-kanalen (push). Det ble, og er fortsatt, en spennende reise som vi kun har sett starten på. Ikke minst vil skytjenester potensielt by på nye utfordringer hva angår forholdet mellom tilbyder og kunde….

Avdelingen for selskapsinformasjon

Nå har altså tiden kommet for at jeg skal forsøke å hjelpe andre selskaper med å nå ut med sine produkter, tjenester og ansatte. En utfordring jeg har sett frem til en liten stund nå, og som ble realisert mandag første august 2011 – 16 år etter at jeg begynte i arbeidslivet.

Det er med en blanding av fryd og frykt……