fbpx

Bedre enn IBM og Microsoft - og inntil 90% billigere

Google Apps danker ut Microsoft Exchange

Bedre enn IBM og Microsoft – og inntil 90% billigere

Det høres jo ut som et fortreffelig tilbud, og det ser jo også ut til å fungere som det skal, tatt i betraktning alle kundene som nå flytter fra IBM og Microsoft og over til Google. Med Internett over alt, tilgjengelig fra hva som helst – ikke minst fra din eksisterende Outlook-klient feks, så høres det nesten for godt til å være sant at du kan redusere utgiftene dine med 90% ved å pælme ut din Exchange løsning….

Skal vi tro Google sin egen kostnadskalkulator hvor de sammenligner seg selv mot Exchange 2007, så ser det iallefall ut som om regnestykket henger på grep:

Test kalkulatoren selv – juster antall ansatte og hvor mye it-sjefen koster deg i timen

80% kunne tenkt seg å bruke Google Apps på jobben

I Sverige har bla Bonnier Tidsskrifter caset fått mye oppmerksomhet ved at de ikke minst er hele 500 ansatte, og at de ønsket å bytte ut Microsoft til fordel for Google på bakgrunn av driftsstabilitet, men ikke minst fordi migreringen fra deres Exchange 2003 til 2010 ville bli veldig kostbar og vanskelig. I tillegg skulle Bonnier bytte ut sine PC-er med Mac-er, og alle som har brukt Microsoft sin egen Office pakke til Mac kan bekrefte at den pakken der på ingen måte kan måle seg med samme pakken til en Windows-plattform.

Interflora har også nylig gått over til Google Apps, Åhlens i Sverige med sine 2000 brukere har også kunngjort at de skal bytte fra Microsoft til Google Apps, og i siste Computerworld Norge sin avis kan vi lese at hele 62% av de spurte på deres avstemning kunne tenke seg å bruke Google Apps på jobben. 18% til en viss grad, og kun 20% kunne ikke tenke seg å bruke Google Apps, hvilket i seg selv er oppsiktsvekkende. Mens IBM og Microsoft krangler seg i mellom om det er Lotus eller Exchange som er best, kan det se ut som Google har latt de to sloss seg i mellom, mens de har kuppet den ene etter den andre kunden.

Jo mindre du er, jo mer sparer du

De fleste norske bedrifter i dag er såkalte SMB-bedrifter, og de fleste er S’en innenfor SMB. Det er ingen tvil om at den største gevinsten er størst for de som er små. De mindre bedriftene har mindre intern IT-kunnskap, mindre investeringsbudsjett og blir også langt mer sårbare for driftsstans. I dag har løsningen ofte vært å outsource driften av sin infrastruktur, men hvorfor ikke outsource alt til skyen og til Google Apps, som med sine gigant-datasentre garanterer for 99,9% oppetid – og kun for 315 kroner per ansatt per år – alt inkludert!

Google Apps Outlook Sync for Microsoft Outlook

Det kan ofte være skremmende å bytte ut et program man er godt kjent med til noe totalt nytt og ukjent. Google Apps kan derfor gjøre overgangen for den enkelte ansatte så smidig at han eller hun ikke vil merke noen forskjell. Har bedriften Microsoft Outlook klienter fra før av kan de fortsette å bruke den, via Google Apps Outlook Sync for Microsoft Outlook. Av videon under å dømme ser det lekende lett ut – og helt identisk – og dermed totalt smertefritt for brukern.

Med 24 timers support 7 dager i uken inkludert, alle former for sikkerhet, migreringsverktøy for å gjøre overgangen så smidig og rimelig som mulig, alle apps, datalagringsstørrelsen på mail, samhandling, med mer – til kun 315 kroner i året per ansatt, så er jeg personlig overbevist om at dette vil være et særdeles attraktivt tilbud mange norske – store som små – bedrifter vil være svært intr i.

Ingen blå-skjermer

Ingen avanserte og umulig-å-forstå-lisensavtaler

Kraftige reduserte drifts- og eie-kostnader

Google Apps – ja takk!