fbpx

Imponerende lansering av Microsoft Surface på The Thief i Oslo, men hvor imponerende er egentlig Surface?

Godt førsteinntrykk av Microsoft Surface

Imponerende lansering av Microsoft Surface på The Thief i Oslo, men hvor imponerende er egentlig Surface?

lansering-microsoft-surfaceTenke seg til – Microsoft – vel vitende om hvor stor fan jeg er av Apples iProdukter – inviterte meg til deres lansering av Surface. Det står det respekt av, og vitner i seg selv om et selskap som nå har bestemt seg for å gå nye veier for å nå ut til sine kunder og brukere.

Jeg får problemer hvis dere siterer meg redaksjonelt!

Uten at jeg skal gå nærmere inn på det nå, står Microsoft sitt fremstøt i stor kontrast til konkurrenten Apple – som samme dag skulle holde et foredrag under en konferanse i Oslo og truet journalister med å bli kastet ut hvis de fotografterte eller siterte Apple-ansatte.Ros til Microsoft, ris til Apple!

Surface RT – raskt overblikk

Børge Olsen – teknologidirektøren i Microsoft startet med å ønske oss velkommen og introduserte så Christian Almskog – direktøren for Windows Business divisjon som presenterte Surface fra et teknisk ståsted:

Microsoft Surface har en del porter vi mener er en forutsetning å ha på dagens nettbrett, mener Christian Almskog

surface-hans-petter

«Det beste med tastaturet er den gode KLIKK-lyden den lager når du kobler den til din Surface», kunne Christian Almskog stolt slå fast.

Ikke bare, bare å lansere og demonstrere på The Thief

Microsoft hadde virkelig slått på stortromma – invitert inn mange bloggere og lagt det hele til det helt nye designhotellet til Petter Stordalen – The Thief – hvor jeg forsåvidt feiret bursdagen min også – dagen etter.

bloggere-surface

Veldig god stemning blant bloggere og alle Microsoft ansatte – bla kommunikasjonsdirektør Christine Korme fra Microsoft.

Kun et par minutter før demonstrasjonen av Surface skulle starte, streiket monitoren i møterommet, men etter å ha snudd alle stolene og koblet opp videokanonen som hang i taket kunne Microsoft sin utviklingsevangelist starte showet.

Primært en forbrukerenhet

Arif leverte en kanonbra demonstrasjon som virkelig imponerte. Det hele virket veldig intuitivt og enkelt, og jeg ble spesielt imponert over hvordan man kunne tilpasse både utseende og apper etter eget behov, og ikke minst hvor mye mer levende hele overflaten virker når flisene er dynamiske. Selv om eple-selskapet aldri blir nevnt kommer referansene til den store konkurrenten på rekke og rad. Det er god stemning, spøkefull tone og sammen med resten av de inviterte så gleder vi oss at det formelle programmet skal bli ferdig – slik at vi kan få testet det her litt selv.

Aldri en Microsoft-lansering uten bluescreen…

"Your PC ran into a problem and need to restart."

«Your PC ran into a problem and need to restart.»

Jeg måtte ta det med, selv om jeg fikk litt dårlig samvittighet der jeg dro frem telefonen min for å rekke å knipse dette bildet.

Noen minutter etterpå var Surfacen operativ, og relativt raskt fikk jeg koblet meg opp på det trådløse nettverket, logget meg på med min gamle MSN-konto, og begynte så smått å leke meg litt.

Det skal sies at demonstrasjonen til Arif var nesten for god – selv om du ikke er like «Apple-fisert» som meg så er ikke alt like intuitivt på en Surface, slik det er på en iPad. Dette fikk jeg også raskt bekreftet når jeg kom hjem og lot mine seksåringer prøve seg. Foruten selve flisene som er enkle å forstå og intuitive å bruke så var det mye annet som ikke gikk «hjem» ved første forsøk.

Flere av applikasjonene og tjenestene minnet meg også veldig mye om Windows 98, oppstartstiden syntes jeg ofte var i det tregeste laget, og ved et par anledninger – kun minutter etter at jeg hadde begynt å bruke den – måtte enheten restartes etter feilmeldinger slik som den her:

"Det oppstod et problem på PCen...."

«Det oppstod et problem på PCen….»

Konklusjon

Kommer jeg til å bytte ut min iPad med en Surface RT? Nei, jeg gjør nok ikke det. Jeg synes ikke Surface RT virker som et helt ferdig produkt og den mangler flere essensielle apper som jeg har blitt avhengig av å bruke – til både jobb og hjem.

Jeg tror derimot at Microsoft har et godt produkt på gang – et produkt som sammen med Microsoft sine øvrige produkter og tjenester – for både jobb og hjem – kan utgjøre et godt og omfattende økosystem. Uansett hvor godt jeg hadde likt Surface hadde jeg ikke byttet ut min iPad – fordi iPaden kun er en av mange enheter som utgjør mitt økosystem i dag – for min, og resten av familien min.

Jeg skulle ønske at Surfacen hadde imponert meg litt mer – spesielt etter den imponerende demonstrasjonen av Arif. Førsteinntrykket var solid, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Det må ikke stoppe med flisene. PC-betegnelsen på feilmeldinger og andre dialogbokser må vike plass for nettbrett eller Surface. Windows 98 look’en må bort – jeg vil ikke ha en PC-følelse på mitt nettbrett, men en nettbrettfølelse. Det skal bare funke, ikke feile. Appene skal starte «fort’å’gæli» og alt jeg har blitt vant med å bruke på min iPad må jeg også kunne bruke på min Surface.

Det er en million nettbrett i Norge i dag, og ikke mange av disse har en Microsoft logo på seg.

Skal denne millionen bytte, vil de kun bytte til noe som de opplever er VELDIG mye bedre – ikke like bra, eller i værste fall litt dårligere enn det de har i dag.