fbpx

Et par sugekopper og litt plastikk - og så utrolig god spillfølelse!

Fling – analog joystick til iPad

Et par sugekopper og litt plastikk – og så utrolig god spillfølelse!

Apple sin iPad er ikke bare en genial underholdningsmaskin for filmer og sofa-sørfing, men fungerer også svært godt som en bærbar spillemaskin. Apple sitt iOS og Google sitt Android har virkelig spist fra seg på middagsbordet til Sonys Playstation og Nintendos diverse enheter. Bare fra 2009 til 2010 ble for eksempel Nintendos markedsandel redusert fra 70 til 57 prosent – i et marked hvor omsetningen til spillkonsoller vokste kraftig.

Derimot er ikke en iPad perfekt for alle spill. Til tross for en utrolig god berøringsskjerm, sier det seg selv at fingrene sliter litt med å holde seg til den virtuelle joysticken, og at det dermed kan bli noe frustrerende og slitsomt å spille enkelte spill over lengre tid.

Redningen heter Fling

Nettbutikken CoolStuff.no var så snille å låne meg en Fling for testing, etter at jeg hadde siklet på den en liten stund på diverse amerikanske nettsider, uten å finne en forhandler i Norge. Nå har jeg testet den et par dager, og kan ikke gjøre annet enn å gi Fling’en «tommelen opp».

Fling kommer i en liten pakke som inneholder flingen og en liten tøypose å ha den i.

Ikke noe mer, ikke noe mindre. Gjennomsiktig plastikk, et par sugekopper og en god liten analog joystick er på plass til din iPad.

That’s it – så enkelt at det nesten er for godt til å være sant.

Det beste av alt er vel egentlig prisen – hos CoolStuff koster herligheten ikke mer enn 219 kroner.

I video-eksemplet under har jeg testet Fling til Spiderman HD på min iPad2, men det finnes en rekke spill titler som «støtter» fling – dvs spill som har en styrespak-løsning tilsvarende den du ser på Spiderman – som feks NOVA2, Meteor Blitz HD og Lego Harry Potter for å nevne noen.