fbpx
IT-sikkerhet

Fem måter kriminelle prøver å svindle deg på i 2021

Ved nyttår ble det innført nye krav til sikkerhet ved netthandel. Samtidig tyr kriminelle til nye metoder for å lure deg.

Når sikkerheten blir bedre, må svindlerne finne nye metoder. Og svaret på dette er sosial manipulasjon – altså at de lurer deg trill rundt. Sikkerhetsrådgiver Thorbjørn Busch i Telenor beskriver svindlernes manipulering av ofrene som «nøkkelen til nesten all nettkriminalitet»:

– Kort fortalt betyr dette at de kriminelle lurer deg til å gjøre noe som ikke er i din egen interesse, uten at du selv skjønner det. Har du for eksempel et sterkt passord, hjelper det lite om du blir lurt til å oppgi dette passordet til en svindler, sier Busch.

IT-sikkerhet

Mange veier til målet – nemlig deg

Økt sikkerhet i nettbutikkene gjør det vanskeligere for kriminelle å kjøpe varer og tjenester med for eksempel stjålne kredittkort. Da vil de kriminelle i stedet forsøke å få deg til å begå bedrageriet for dem. De trenger rett og slett å involvere deg i prosessen for å få godkjent et kjøp, uttak eller annen transaksjon. Telenor trekker frem følgende svindeltrender som de tror vil gjøre seg gjeldende i 2021.

1. Mer målrettet «phishing»

Det er mange som har fått med seg begrepet «phishing», og ved at vi er til stede på stadig flere plattformer, får svindlerne flere flater til å finne ofre. Her forsøker svindlerne å få deg til å oppgi brukernavn, passord og kortinformasjon – ved å utgi seg for å være noen du stoler på. Når vi deler informasjon om oss selv i sosiale medier, har svindleren flere kort på hånden for å gå målrettet til verks. Målrettet phishing kalles gjerne «spearphishing».

Svindlerne bruker opplysninger om deg ved å utnytte eksisterende relasjoner og tillit og kan på den måten få deg til å røpe privat informasjon du ellers ikke ville delt med fremmede. Som alltid gjelder det å stoppe opp, tenke seg om og sjekke om du virkelig bør gjøre det du blir bedt om å gjøre.

2. Flere falske nettsider og butikker

Etter at koronapandemien inntraff i 2020 har nordmenn dreid kjøpevanene sine i digital retning. Det er noe svindlerne har fått med seg også inn i 2021 hvor en kartlegging i EU viser at for hver ekte nettbutikk, finnes det fem falske. Bare i Danmark ble det nylig funnet 15.000 falske nettbutikker rettet mot dansker – og det er ingen grunn til å tro at det er færre som rettes mot norske forbrukere, advarer Telenor.

Nettbutikkene kan ved første øyekast se ekte ut, men er i stedet en utspekulert måte for å få deg til å oppgi betalingsinformasjon. Du kan også ende opp med piratkopier, eller ikke få varen i det hele tatt.

3. Kapring av brukerkontoer

Såkalt «account takeover» er en form for identitetstyveri og svindel der den kriminelle får kontroll over offerets private kontoer knyttet til e-post eller sosiale medier. Mange av de nye sikkerhetsfunksjonene går ut på at du må bekrefte at du er deg via lenke på e-post. Men klarer de kriminelle å lure deg til å oppgi passordet til e-posten, kan de ta over hele kontoen din og selv godkjenne transaksjonene, og det å kapre kontoer i sosiale medier kan også ha stor verdi for kriminelle. Våre venner stoler på oss og får en svindler tilgang på din konto, kan dette utnyttes i mer målrettede phishingangrep mot vennene dine.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

4. Nye former for identitetstyveri

Historisk sett har identitetstyveri vært en gjenganger. Her har kriminelle utgitt seg for å være deg, for å etablere for eksempel kredittkort de fritt kan bruke. Med nye sikkerhetskrav på plass, tror Telenor at vi vil se en nedgang i denne typen direkte identitetstyveri – men samtidig vil bare andre relaterte svindelformer øke i omfang. Telenor trekker for eksempel frem «kjærlighetssvindel» og «Olga-svindel», der svindlerne bruker sosial manipulasjon for å lure ensomme eller eldre til å oppgi koder eller bekrefte kjøp.

Sikkerhetsrådgiver Thorbjørn Busch i Telenor påpeker at bevisstheten rundt sikkerhet på nett og mobil gjerne er lavere hos de yngste og de eldste i familien – noe som gjør dem mer sårbare for personer med mindre hyggelige hensikter.

– Jeg oppfordrer spesielt de voksne om å gjøre digital sikkerhet til et hverdagstema, og snakke om det som er vanskelig. Mange finner raskt ut at samtalene er engasjerende og nødvendige.

 

5. Stadig mer investeringssvindel

I den siste tiden er det også blitt mer oppmerksomhet rundt investeringsmuligheter som lover svært høy avkastning på relativt kort tid. Slike investeringer er gjerne risikable i seg selv, men det viser jo bare hvor spontane mange blir når det er raske gevinster i sikte. Dette vet svindlere å benytte seg av – og bruker gjerne lovnader om store penger for å lure folk.