fbpx
koronavirus

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge (Foto: SMB Norge)

Fare for konkurs hos 4 av 10 småbedrifter i Norge

42 prosent av norske småbedrifter ser en fare for konkurs hvis situasjonen ikke bedrer seg før sommeren. Det viser en ny undersøkelse som er utført av SMB Norge.

Over 1000 bedrifter svarte på undersøkelsen. Den ble gjennomført i perioden 17. til 18. mars 2020, altså i dagene etter at Stortinget vedtok krisepakken for norsk næringsliv.

Konkursras

– Denne undersøkelsen forsterker inntrykket av at det nå er full krise i bedrifts-Norge. Det er en reell fare for at vi vil se et ras av nye konkurser i ukene og månedene som kommer, sier SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.

SMB Norge-sjefen mener det er et viktig poeng at denne undersøkelsen ble gjort i dagene etter at Stortinget vedtok en krisepakke for næringslivet.

– Krisepakken var helt nødvendig og en god start. Men denne undersøkelsen viser helt tydelig at det er behov for mye mer i ukene og månedene som kommer, sier Thommessen.

Ryggraden

I januar 2020 var det 590.800 virksomheter i Norge, i følge SSB. Av disse var det bare 3700 bedrifter som hadde over 100 ansatte. Resten regnes som en del av SMB-sektoren. Norsk næringsliv består i all hovedsak av små og mellomstore bedrifter. Disse står for halvparten av verdiskapingen og er selve ryggraden i norsk økonomi.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Hovedfunn fra undersøkelsen

Usikkert anslag på konkurser i SMB bedriftene:

Anslagene er gjort av Ny Analyse på oppdrag fra SMB Norge.

Du kan laste ned hele undersøkelsen på www.dinbedrift.no