fbpx

Står for over 90% av trafikken fra de forskjellige sosiale nettverkene

Facebook og Twitter driver nesten all henvisningstrafikk

Står for over 90% av trafikken fra de forskjellige sosiale nettverkene

Det er stor forskjell på hvilket innhold som driver henvisningstrafikk fra de forskjellige sosiale nettverkene. I februar 2012 var det mye skriverier om at Pinterest for eksempel genererte mer henvisningstrafikk enn Google+, YouTube og LinkedIn til sammen, men så ble det egentlig ganske stille rundt Pinterest. I alle fall i Norge, mens Google+ fortsatte sin vekst – i alle fall hva gjaldt antall brukere, uten at vi kunne si så mye om hvor mye man brukte Google+.

Google+ driver mer henvisningstrafikk enn Pinterest og LinkedIn til sammen

Slik er det ikke for HansPetter.info. YouTube skal jeg ikke si så mye om, for jeg bruker ikke YouTube aktivt i så måte – selv om jeg nok kunne og burde det. Jeg er heller ingen tilhenger av å poste det samme på alle sosiale nettverkene, selv om jeg nok litt for ofte gjør det. Fordelen med å gjøre det er forsåvidt også at jeg kan analysere hvilket innhold som engasjerer hvilke brukere på de forskjellige sosiale nettverkene.

Ta en kikk på denne tabellen her for eksempel:

Det er fortsatt ingen over, eller ved siden av Facebook – på ingen måter. Jeg har kanskje færre venner på Facebook-siden enn jeg har følgere på Twitter, men de som følger med på siden min engasjerer seg veldig aktivt i innholdet jeg legger ut. Av tabellen over ser man også tydelig hvordan enkelte poster engasjerer enkelte sosiale nettverk, mens andre er helt uinteresserte. Facebook står for 69 prosent av henvsiningstrafikken, og henvisningstrafikken stod i den samme perioden for 28 prosent av alle sidevisninger.

Er det et sosialt nettverk jeg bør vurdere å kutte ut ser det ut til å være Pinterest og på ingen måte Google+. Faktisk vokser min egen bruk av Google+ hele tiden, og Google+ andelen av henvisningstrafikk har også en raskere vekst enn snittet av de andre nettverkene til sammen. Google+ bør med andre ord ikke ignoreres, ikke av meg i alle fall.

photo credit: photographerglen via photo pin cc