fbpx

Facebook lysår foran Schibsted i segmentering av annonser.

Mulighet til å skape relevante og målrettede annonser er en del av fordelene med å annonsere på Internett. Da blir segmentering viktig. Facebook er i en klasse for seg selv. Schibsted står igjen med buksene ned på knærne.

3,3 millioner nordmenn er aktive på Facebook. Facebook er ikke bare Norges største sosiale nettverk. Ingen andre norske medier når like mange brukere. Gjennom Facebook sin annonseplattform kan du målrette og segmentere budskapene dine ned til den minste detalj. Schibsted har siden 2007 uttalt at de må skape en annonseplattform som kunne ta opp kampen mot Google. I de senere år også mot Facebook. En ting er hva man sier, en annen ting er hva man faktisk gjør. Så langt står de med buksene ned på knærne, sammenlignet med Facebook.

 

Kilde: Advertisment.com

Mulig Schibsted får på plass flere segmenterings-muligheter i 2017, men de har en lang vei å gå før de kan måle seg med de mulighetene annonsører har fått tilgang til via Facebook sin annonseplattform. Kanskje ikke rart markedsføring via sosiale medier (hvor Facebook står for den største veksten) er spådd å bli større enn avis-annonsering innen 2020. Mediehusene har en lang vei å gå, og en tøff jobb foran seg. Og dårlig tid.

Les også: Norske medier bør skrus sammen for selvbetjent, long tail-annonsering

Les også: Er toget i ferd med å gå fra Schibsted?