fbpx

Er det over for kabel- og satelitt-TV?

Jeg var på besøk hos TV 2 Nyhetskanalen 3. mars og diskuterte Facebook sitt inntog i TV-markedet med administrerende direktør for Canal Digital, Birgit Bjørnsen.

Facebook lanserte for kort tid siden egen video app til Samsung sine Smart-TVer og til Apple TV (4. generasjon). Samtidig lanserte YouTube sin egen TV-satsning for direktesendt sport, samt tradisjonelle TV-serier og filmer. Get responderte med nye program-pakker. Og som første kabel-selskap i verden, vil de inkludere HBO i sitt programtilbud. Det tegner til å bli en utrolig utvikling og konkurranse rettet mot TV-skjermen, hvor alle vil sloss om de samme reklamekronene, og hvor du har plattformleverandører som Amazon, Apple, Facebook, Snapchat og Google på den ene siden, og kabelselskapene på den andre.

Jeg tror det er uungåelig at fremtidens mediekonsumering vil gå over IP og internett. De «gamle» vil kutte kabelen, mens de unge aldri vil skaffe seg en kabel å kutte.

Slik mobiltelefonen på mange måter er i ferd med å erstatte fasttelefonen, papiravisen, CD- og DVD-plater, vil også mobiltelefonen erstatte PVR-boksen. Mobiltelefonen vil også erstatte DAB-radioen, men det er en annen historie. Og på smarttelefonen – som 9 av 10 nordmenn har i dag, og praktisk talt alle unge har i dag – går stadig mer av mediekonsumeringen via de sosiale plattformene vi stadig vekk bruker mer og mer tid på.

* Bildet over er fra TNS Kantar sin presentasjon på Telenor Expo 7. mars, over de unges mobilvaner.

Unges mobilvaner i dag:

Les også: Nå kommer Facebook og tar TV-markedet også!

 

 

10 (sikre) tegn på at Facebook vil gå etter TV-markedet:

Les også: Mediebransjen kommer til å endres radikalt i løpet av få år

Mobilen vil slå TVen innen 2020

En av de største fordelene til Facebook er at de sitter på verdens beste data – vår brukeradferd. Facebook kan skreddersy alt fra hva vi ser (i vår feed), til hva vi blir servert av reklame (basert på dataene vi legger igjen) og ned på de enhetene vi mest av alt konsumerer innhold på (mobilen vår). Mobilen som vi alltid har med oss. Hvor ser de unge mest av alt video i dag? På mobilen selvsagt. IDC anslår at annonsører vil bruke mer penger på reklame på mobil enn på TV innen 2020.