fbpx
kontantløs

Elkjøp dropper kontantene

Fremtiden er kontantløs. Og stadig færre av oss handler elektronikk med kontanter. Derfor velger Elkjøp å teste ut kontantfrie Phonehouse-butikker, samtidig som de tilbyr flere betalingsalternativer.

Når betalte du med kontanter hos Elkjøp?

Besøkende hos Elkjøp Phonehouse kan velge å betale med Vipps, Apple Pay, Google Pay, bankkort, gavekort eller Santander finansiering. Leder for Elkjøp Phonehouse, Espen Bakken, har stor tro på at denne endringen vil være positiv for både kunder og ansatte.

– Vi har lenge sett en trend hvor et fåtall kunder velger å handle elektronikk i våre Phonehouse-butikker med kontanter. Per i dag har vi en kontantomsetning på kun seks prosent. Ved å kunne tilby flere betalingsløsninger som Vipps, Apple Pay og Google Pay i butikk, er tiden nå moden for å gjøre en test med kontantfrie butikker.

Elkjøp Phonehouse-butikkene er mindre i areal og sortiment, enn Elkjøps andre varehus. Disse er lokalisert på kjøpesentre rundt om i landet og tilbyr telefoner, nettbrett, smartklokker, bærbar lyd og tilbehør tilknyttet disse kategoriene.

 

Merk: For ordens skyld – for de som frykter et kontantløst samfunn – alle andre Elkjøp-butikker gir det muligheten til å fortsatt betale med kontanter.

 

Vil hjelpe kundene å betale uten sedler

Bakken forsikrer om at alle kunder som er ferske med Vipps som betalingsalternativ, skal få hjelp.

– Vi vil hjelpe kunder som kommer innom oss med å sette opp og komme i gang med Vipps, dersom behovet er der. Og skulle noen av kundene våre ha kontanter som de ønsker handle elektronikk for, kom innom. Vi løser selvfølgelig dette i en overgangsperiode.

Aldri en regel uten ett unntak; Phonehouse-butikken på Carl Berner i Oslo vil fortsatt ta i mot dine sedler og mynter.

– Å innføre kontantfrie Phonehouse-butikker vil kutte kostnader, samt administrative oppgaver vi har knyttet til håndtering av kontanter. Vi er i en tøff bransje hvor marginpresset er stort, og vi må kontinuerlig se på nye og innovative løsninger for å sikre fremtidig drift, samtidig som vi tar vare på kundene våre, legger Espen Bakken til.

Svenskene viser vei

Elgiganten Phonehouse, som er tilsvarende kjede i Sverige, gjorde den samme endringen i januar 2018, og har i dag rundt 80 kontantfrie Phonehouse-butikker. Erfaringene fra Sverige har bidratt til at Elkjøp Norge ønsker å innføre kontantfrie Phonehouse-butikker.

Så får vi se da, hvordan «the 6% community» vil respondere på kontantløse Phonehouse-butikker.

Foto: Elkjøp Norge