fbpx

Mobilbyrået Mobiento viser innovasjon med en kampanje der såkalte rich media bannere brukes.

WWF først ute med nytt kreativt annonseformat på mobil

Mobilbyrået Mobiento viser innovasjon med en kampanje der såkalte rich media bannere brukes.

WWF er først ut –  idag fredag den 25 mars – med en annonse på Dagbladet og Aftenposten som slukker skjermen på din mobil for å promotere Earth Hour.

Bannerannonsering i mobilen idag er ofte effektiv i termer av klikkrater og resultater. Derimot har formatene bestått av enkle gif-bilder, noe som setter en klar begrensning for kreativt innhold.

Tidligere har kreativitet vært begrenset til det som skjer ”etter klikket”, det vil si apper og mobilsiter. WWF viser nå at displayannonsering kan være engasjerende og interaktivt også i mobilen, sier Frans Borgstrand, Daglig Leder for Mobiento i Norge.

Kampanjen for WWF slukker plutselig skjermen på besøkerens mobil for å minne på om Earth Hour som starter på lørdag 26 mars kl 20.30. Se demoen her:

De nye annonseformatene går under navnet ”rich media”, bygger på teknologien html5, og fungerer på de flesta av dagens smartphones.

Kampanjen for WWF er et samarbeide mellom Mobiento, som sto for kreasjon og produksjon, annonsenettverket Adiento (søsterselsskapet til Mobiento), Dagbladet og Aftenposten.

Sjekk ut m.dagbladet.no eller m.ap.no for å prøve ut reklamen selv på din Smarttelefon.