fbpx
Test My Site

E24.no er best ifølge ny versjon av Test My Site fra Google

Google er ute med en ny versjon av Test My Site-verktøyet. E24.no kommer best ut. Nettavisen dårligst.

Google har oppdatert deres Test My Site-verktøy. Mens den tidligere versjonen som ble lansert for ett år siden, kun viste hvor rask en nettside var, vil den nye versjonen også vise deg hvor mange besøk du mister basert på hvor mange sekunder det tar å laste ned siden. Etter endt test vil du også se hvordan du sammenligner deg med dine konkurrenter.

Du får også gode tips om hva du kan gjøre for å forbedre nedlastningstiden. Ikke overraskende benytter Google anledningen til å anbefale deg å gjøre nettsiden din klar for AMP – Accelerated Mobile Pages – hvilket er Google sin utgave av Facebook Instant Articles.

Test My Site ser på HTML- og CSS-koden din. På hvor lang tid det tar å laste ned Javascriptene på siden, om du bufrer nettsiden og om bildene dine er komprimerte. I tillegg vurderes det om siden din er tilstrekkelig optimalisert for mobile skjermer.

Test My Site

E24.no best. Nettavisen.no dårligst

Du kan teste din egen, men også alle andres nettsider. Jeg testet min egen, i tillegg til de største nettavisene, samt de mer bransjespesifikke nettavisene, som Journalisten.no, Kampanje.com og Medier24.no.

Test My Site

E24.no kom best ut med 4 sekunders nedlastningstid. Det er nesten «as good as it gets» sammenlignet med de beste innenfor samme bransjekategori:

Test My Site

Test My Site anslår at E24.no mister 10% av de besøkende som følge av nedlastningstiden. Google nevner i verktøyet at 70% av all mobiltrafikk vil gå over 3G-nettverk eller dårligere til og med 2020. Derfor mistenker jeg at både antall sekunder i nedlastning og prosentandelen av besøkende som forsvinner reflekteres av 3G-hastigheten. I Norge har derimot de aller fleste anledning til å nye 4G-hastighet, noe som er betydelig raskere.

På sisteplass av de 16 nettavisene jeg testet kom Kampanje.com og Nettavisen.no på delt sisteplass med sine 9 sekunder. 9 sekunder som Google mener kan resultere i at så mye som 29% av besøkende forsvinner, på grunn av lang lastetid. For nettaviser som lever av annonsevisninger og annonseklikk, så kan det her bety betydelige summer i tapte annonseinntekter.

Test My Site

* Klikk på bildet for større utgave

Nå har ikke jeg testet samtlige norske nettaviser, så det kan selvsagt være at noen er enda raskere enn E24.no. Du kan teste ut selv, via Google Test My Site-verktøy. Legg gjerne igjen en kommentar om du kommer over noen raskere. Eller enda tregere….