fbpx

Derfor endrer online nyhetsrom PR for godt

Mynewsdesk er gjesteblogger og skriver om hvordan vellykkede merkevarer kommuniserer digitalt.

HennyWang-mynewsdesk

Henny C.K. Wang – Head of Marketing, Norway @ MyNewsDesk

Disclaimer: Alle som vil kan sende inn sitt bidrag via HansPetter.info/gjesteblogg om de ønsker å dele sine meninger, ideer og tanker. Denne gangen er det ingen ringere enn den norske markedssjefen i Mynewsdesk – Henny C.K. Wang som er gjesteblogger.

I dag snakker mange i PR- og kommunikasjonsbransjen om så kalte brand nyhetsrom. Med dette mener man at ”content is king”, og at enhver virksomhet kan dra fordel av å oppføre seg mer som et mediehus.

Edelman Digital kaller det «brand storytelling at the speed of social”. De beskriver hvordan merkevarer i økende grad konkurrerer om å skape visuelt innhold, som samsvarer med deres publikums interesser rundt ferske nyheter og trender på nettet. Artikkelen i sin helhet kan du lese her.

Slik kommuniserer vellykkede merkevarer på nett

Akkurat nå opplever vi fem store skifter i hvordan vellykkede merkevarer kommuniserer på nett:

1) Merkevarer fungerer som mediehus

Dette har pågått en stund, men nå er det umulig å overse. Det finnes nok av eksempler på store merkevarer (Coca-Cola, Red Bull, Virgin Mobile… bare for å nevne noen) som har tatt denne tilnærmingen til seg. Men også mindre bedrifter, B2B-bedrifter, non-profit og offentlige organisasjoner tilpasser sin markedsføring og kommunikasjonsplaner for utforming av innhold og sosiale medier. Se på den fantastiske videoen til Cola for eksempel.

Les også mer om hvordan Red Bull går fram i forhold til denne nye trenden.

2) Betydningen av «real time»

I en tid med overflod av medier og informasjon bør merkevarer være klare til å reagere på hendelser i løpet av få minutter, ikke timer eller dager. Nylige eksempler på dette inkluderer for eksempel Paddy Power sin reaksjon på at Manchester United manager Alex Ferguson valgte å gå av med pensjon. Da var chips-merket Golden Wonders også rask ute med å svare. Og selvfølgelig eksempelet som vil bli inkludert i alle lærebøker, nemlig Oreo sin «Dunk in the Dark»-annonse som ble kringkastet under Super Bowl finalen i 2013, da den ble rammet av strømbrudd.

Merkevarer må overvåke ferske nyheter og sosiale medier. Og de må være i stand til å publisere, distribuere og promotere nytt innhold – umiddelbart.

3) Effekten av multimedieinnhold

Publikum setter pris på innhold i mange former. Vi leser, lytter, ser, samhandler, kommenterer og deler. Vi deltar i de historiene vi finner på nettet og gjenforteller dem. Multimedieinnhold som bilder og video er ofte kraftigere og mer effektive enn ren tekst. Multimedieinnhold er ikke bare essensielt når man svarer på siste nytt eller når en historie skal pitches til journalister – det er også en svært effektiv måte å få eksponering i sosiale medier på. For mange merkevarer har en viral video-hit vist seg å være markedsføringens hellige gral.

4) Administrasjon av flere kanaler på samme tid

En stor utfordring i kommunikasjon er å holde seg oppdatert på de digitale kanalene, hvilke som er inn og hvilke som er ut. Er det på tide å fokusere på Pinterest? Eller er Instagram et sted hvor man når ut og skaper engasjement? Hva er potensialet for Vine? Og skal man snart begynne å jobbe seriøst med Google+? Dette er ett av de områdene hvor publiseringsplattformen kan utgjøre en stor forskjell. Hvis du kan publisere og distribuere til flere kanaler – e-post, nettside, sosiale medier – uten å måtte åpne flere programmer, så er du i stand til å effektivt kommunisere til et bredt publikum.

5) Sett mobilen først

Det forventes at bruken av mobilt Internett snart overgå bruk av Internett fra «normale» datamaskiner og telefonen og nettbrettet vil oftere være stedet der du møter publikum første gang. Å kunne levere innhold i et responsivt design som tilpasser seg og fungerer optimalt på alle enheter er nå en avgjørende suksessfaktor for alle online kampanjer.

 

Fordeler med et online nyhetsrom

Ved å samle alle virksomhetens nyheter, innhold, sosiale mediekanaler, bilder, videoer etc. på ett sted – med alt tagget og relatert materiell vil det Ikke bare bidra til å søkemotoroptimalisere nyhetene, men nyhetsrommet kan også være selve kjernen i en virksomhet sin kommunikasjonsstrategi. Et online nyhetsrom gir dermed journalister, bloggere og andre interessenter alt de trenger for å fortelle historier basert på materialet virksomheten publiserer.