fbpx

Den kalde reklamekrigen

Noe har gått veldig galt i vår digitale reklameverden. Forbrukerne har blitt så overeksponerte av irrelevant reklame at de sier at nå er det nok.

Alain Fassotte, CEO Dappd

Alain Fassotte. Gründer av Dappd

Noe har gått veldig galt i vår digitale reklameverden. Forholdet mellom annonsør og forbruker har aldri vært kaldere. Forbrukerne har gått i skyttergravene med adblokkere og ignorering som ammunisjon. På den andre siden har mediene tilsynelatende gått seg vill, og endt opp i de samme skyttergravene som forbruker. De stirrer leserne sine i hvitøyet. Peker opp på flagget som de holder høyt over hodet hvor det står; «No ads, No content!» Når utviklere og selskaper som Apple ønsker reklameblokaden velkommen, er det et stort varseltegn.

«Vi hater reklame!»

I dagens digitaliserte samfunn, handler det om gode brukeropplevelser og digital skreddersøm. Forbrukerne har ikke gått ned i skyttergravene av ren uvilje. De har gått ned fordi annonsørene har sett en mulighet i den digitale hverdagen som ikke eksisterte tidligere: Massebombardement! Når én annonsør startet masseannonsering, startet også naboen.

Resultatet ser vi i dag. Klikk-journalistikk, ad-blokkere, native advertising og forsøk på å slippe unna reklamestempelet med content marketing. Forbrukerne har blitt så overeksponerte av irrelevant reklame at de sier at nå er det nok. Nå skrikes det: «Vi hater reklame!»

Innovasjon skjer alltid i ytterpunktene, og jeg tror vi er ved et veiskille når det gjelder digital markedskommunikasjon. Vi har kommet dit hvor musikkbransjen var rett før Spotify, taxibransjen før UBER og overnattingsbransjen før Airbnb.

Det er på tide å lage et nytt økosystem for markedskommunikasjon som fjerner ansvaret fra mediene og gir kontrollen over til forbruker. Det er på tide å få alle opp av skyttergravene og lete etter løsninger, ikke motvåpen.

Kattungen ut av sekken

Med dette som bakteppe slapp vi den første kattungen ut av sekken i midten av september. Vår fremtidsvisjon er å skape dette nye økosystemet. Et økosystem hvor forbruker har kontroll over sin markedseksponering i alle digitale kanaler og mottar kun relevant reklame, til rett tid og sted. Vår løsning vil lære seg seg forbruker å kjenne ved å gå i dialog. Ikke ved blokkering eller fremmedgjøring. På den andre siden skal innholdsprodusentene øke sine inntekter ved å vise mindre reklame og samtidig få bedre betalt per inntrykk som følge av den høye relevansen. Vi ønsker å skape den gode vinn-vinn situasjonen som ikke løses i skyttergravene.

Den mest ambisiøse start-up’en i Norge på lang tid

Dappd-1000x1000Se for deg følgende scenario: Du får tilbud på blomster av Dappd. Hvorfor? Fordi Dappd vet at du er en famillefar. Fordi du er 50 meter fra blomsterbutikken. Fordi det er fredag og fordi Dappd vet at kona di elsker røde roser. Prixen på hjørnet har 10 kilo fisk som må selges på torsdag, fordi den går ut på dato på fredag. Kjøpmannen får solgt fisken fordi han når kundene i nabolaget som elsker fisk og som er på vei hjem fra jobb. En slik verden ønsker vi å skape. En verden hvor menn skal slippe reklame for hårfjerningskrem og kvinner for produkter som er «det beste en mann kan få».

Dappd er muligens den mest ambisiøse start-up’en i Norge på lang tid. Vi har troen og har allerede klart å åpne noen internasjonale dører på gløtt.

Har du lyst å være med på denne reisen, ønsker vi deg velkommen. Vi ønsker å være åpne i utviklingen av tjenesten, og har startet med rekruttering av beta-testere. Vi har ikke alle svarene i skrivende stund – siden disse i stor grad ligger hos deg som forbruker. Hvordan du vil ha det og hvilken kontroll du ønsker er avgjørende for oss. Meld deg på da, enkelt og greit via www.dappd.xyz. Norge trenger en skikkelig internasjonal start-up, og vi håper Dappd kan være den som endrer reklameverden og setter Norge på det digitale innovasjonskartet.

Disclaimer: Jeg ønsker å takke Hans-Petter for at vi får lov å gjesteblogge på bloggen hans, og at han støtter opp rundt gründere og nye ideer. Vi har ikke betalt for denne bloggposten, bare så det er sagt. Dette handler bare om Hans-Petter sin velvilje til å vise frem en ny start-up, fra Norge, som ønsker å endre verden.

Alain Fassotte, Co-founder av Dappd

alain@dappd.xyz / Dappd på Facebook / Dappd på Twitter