fbpx
UE Roll

Den beste høyttaleren på ferie

Logitech sin Ultimate Ears Roll er den beste høyttaleren jeg har hatt med meg på ferie!

Musikk er en viktig del av sommerferien. Derfor har jeg «alltid» tatt med meg en høyttaler som passer til formålet. I 2014 var det Libratone sine Zipp-høyttaler som baserer seg på AirPlay-teknologi som ble brukt, mens for sommerferien i år falt valget på den Bluetooth-baserte høyttaleren UE Roll – og det angrer jeg ikke ett sekund på.

Mye lyd i en liten ufo

 

Ultimate Ears

 

UE Roll veier lite og tar lite plass. Det er et stort pluss. Også ser den ut som en ufo. I tillegg er den vanntett. Ikke bare vannavstøtende, men vanntett. Du kan altså ta den med deg når du er ute og bader – om det skulle bli aktuelt. Den flyter ikke, men tåler en dukkert. Personlig har jeg ikke sett behovet for å ta den med på en svømmetur, men under sommerferien på Bali har den vært med på båttur fra Bali til Gili Trawangan og på diverse badestrender hvor den har ligget i sanden, eller hengt opp der hvor det passer, slik at alle får med seg musikken som streames fra en eller annen smarttelefon via Bluetooth.

Veldig god batterikapasitet

Batterikapasiteten er det heller ikke noe å si på. 9 timer opplyses det fra hjemmesiden, og er du usikker på hvor mye batteritid du har igjen, trykker du inn + og – knappen på høyttaleren, så vil ei hyggelig dame fortelle deg akkurat hvor mange prosent batterikapasitet som gjenstår før du må lade den via micro-USB. Ladeporten ligger skjult og beskyttet under et gummideksel, ved siden av en jack-plugg hvis du skulle ønske å koble den til direkte og ikke via Bluetooth.

I tillegg til tilkoblingsknappene på baksiden av høyttaleren, har UE Roll to andre knapper. Den øverste er av/på-knapp, mens knappen under er for å sette høyttaleren i «pairing-modus» slik at alle andre som er med deg på ferie enkelt kan koble seg til Roll’en.

På baksiden av UE Roll er det også en kraftig «gummistrikk» som kan brukes til å feste høyttaleren til «hva som helst», eller som på bildet – til å henge den opp.

Strålende lydkvalitet

Foruten batterikapasiteten er det lyden som overrasker mest av alt, for UE Roll er ikke stor eller tung. 40 mm i tykkelse, 135 mm i diameter og veier kun 330 gram. Om høyttaleren ligger eller står spiller nesten ingen rolle – den spiller like bra. God og fyldig bass er det også. Det eneste negative jeg må kunne nevne her er selve knappene. For å skru volumet opp eller ned, trykker du på + eller – på høyttaleren, men du skal treffe midt på for å få noen reaksjon. Da er det enklere å justere volumet rett fra mobilen. Knappene bak er heller ikke de enkleste å «ha med å gjøre», men det er ikke slik at det er et problem – bare litt irriterende av og til.

Sjekk ut Digital Trends «hands on» test av UE Roll

For mer teknisk informasjon av UE Roll kan du sjekke ut de amerikanske nettsidene deres. Fra meg er det tommelen opp så det holder. UE Roll kan jeg anbefale på det sterkeste. Høyttaleren er tilgjengelig for en veil. pris på 1,299 kroner.

Les også Dinside.no sin vurdering av Logitech UE Roll