fbpx
low-code

Demokratisering av applikasjonsutvikling – S4E139

Annonsørinnhold: Low-Code eller lav-koding på godt norsk, betyr i praksis at man utvikler applikasjoner med minimal bruk av koding. Forrester anslår at dette markedet vil vokse til over 21 milliarder dollar innen 2022.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Oracle

Oracle er et av verdens største IT-selskaper, med nærmere 140.000 ansatte, en halv million kunder spredt over 175 land og med en årlig omsetning på over 40 milliarder dollar. 

Selskapet er på mange måter synonymt med database og mange tenker kanskje på Java når de hører Oracle. Samtidig er også Oracle en av verdens største leverandører av skyløsninger.

Low-code: Demokratisering av applikasjonsutvikling

Jeg har fått besøk av Oracles IT-arkitekt, Torleif Grasto for å lære mer om low-code, og hvordan low-code bidrar til å demokratisere applikasjonsutviklingen.  Low-code betyr i praksis at man utvikler applikasjoner med minimal bruk av koding. Oracle selv kaller dette for “demokratisering av applikasjonsutvikling”.

Men hvorfor er low-coding en voksende trend? Hva er det godt for og for hvem, det skal vi snakke mer om. Og for å forstå hvorfor dette er relevant for deg, har jeg fått besøk av Torleif Grasto. Torleif har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og fra NTNU i Trondheim. Han har bakgrunn fra Telenor, Ericsson og nå Oracle, hvor han har jobbet med teknologi og arkitektur i nærmere 20 år.

Aktuelle lenker fra episoden